Прочитај ми чланак

ИЗВРШИТЕЉИ ИЗБАЦУЈУ БОЛЕСНУ БАКУ (90) НА УЛИЦУ, јер купац жели да реновира стан

0

- Купац не жели да продужи рок од 30 дана, колико је нама потребно да се снађемо - рекла је ћерка бака Маре (90)

Због дуга према физичким лицима, извршитељ су продали стан у Сарајевској улици, у ком живи бака (90), коју су данас дошли да иселе. На друштвеним мрежама се муњевитом брзином проширила ова вест, а поједини грађани покренули су акцију „Одбранимо бака Мару“, позвавши људе да се скупе и физички спрече извршење ове радње.

Према речима бакине ћерке, са којом је „Телеграф“ разговарао, то је урађено незаконито.

– Прво извршење за исељење је требало да буде 15. јануара, међутим лекар Хитне помоћи, кад је дошао да збрине баку, одложио је извршење, јер је она лошег здравственог стања – рекла нам је бакина ћерка.

Она је додала да, је извршење заказано за данас у подне, јер купац инсистира на томе.

– Упркос томе што је моја мајка, односно станарка јако лоше, купац жели да реновира стан. Он захтева да то буде данас, иако смо ми замолили за продужење рока од 30 дана, колико је нама потребно да се снађемо – каже узнемирена жена.

Бака је у лошем стању, јер има емболију плућа.

Они који су се окупили како би јој пружили подршку и спречили исељење, распоређени су на улазним вратим зграде, као и степеницама испред улаза у спорни стан.

Здружена акција „Кров над главом“ организовала је ово окупљање како би одбранила баку Мару од исељења.

– Међу људима се налазе чланови нашег удружења, као и људи који су дошли да пруже подршку – кажу из организације „Кров над главом“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!