Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Смена Вучића на изборима следеће године

0

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију (СзС) Вук Јеремић изјавио је данас да власт председника Србије Александра Вучића убрзано губи легитимитет и на унутрашњем и на међународном плану и да ће бити смењена на изборима, како је оценио, следеће године.

Јеремић је на оснивачкој скупштини Градског одбора Народне странке у Лесковцу казао да више нема неизвесности око тога да ли ће се у Србији догодити промене, јер су по његовим речима, протести у којима учествују стотине хиљада људи у све више градова Србије довели у питање легитимност власти.

Он је рекао да ће опозиција бојкотовати изборе ако буду расписани под постојећим условима, али је изразио уверење да ће избори бити одржани следеће године под битно другачијим околностима и да ће опозиција на њима победити.

Јеремић, који је бивши министар спољних послова Србије, додао је да ће се у наредних неколико месеци поставити и питање легитимности одлука које власт доноси и у вези са Косовом и Метохијом.

„Трамп је недавно у првом писму Вучићу навео да је Србија на корак од постизања споразума са Албанцима. Ми у Србији нисмо ни знали да се воде преговори, штавише, говорено нам је да преговора нема. У другом писму, послатом на Сретење, Трамп је написао и шта тај договор значи – да Србија призна Косово као независну државу“, рекао је Јеремић.

Према Јеремићевим речима, Трамп не пише писма „тек тако, а нарочито не тако често“ и њихов садржај требало би схватити врло озбиљно, те да је очигледно да је преговора било, али их је Вучић сакрио од јавности у Србији.

Он је поновио да се Народна странка и Савез за Србију противе „разграничењу“ и да се залажу за решење у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности УН, као и да се у преговорима са косовским Албанцима обезбеде услови за нормалан живот у јужној српској покрајини.

Јеремић је поводом јучерашњег почетка потписивања Споразума са народом, рекао да је то важна етапа у борби за промене у Србији, јер је споразум проширио опозициони фронт и установио оквир за заједничко опозиционо деловање у целој држави.

„Ствари се више не могу вратити у предјашње стање и режим ће ускоро схватити да више није могуће да настави да влада као до сада“, рекао је Јеремић.

За председника Градског одбора Народне странке у Лесковцу изабран је Јовица Станковић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!