Прочитај ми чланак

ШИПТАРСКИ ЛИДЕРИ НИСУ ВУЧИЋ: Не повлаће се – нема укидањa такси

0

Косовски лидери окупили су се вечерас на ненајављеном састанку у једном приштинском ресторану а закључак тог састанка је – влада неће укинути одлуку о таксама.

Састанку косовских лидера вечерас су поред косовског председника, Хашима Тачија, и премијера Харадинаја, присуствовали су и министри спољних послова, трговине, унутрашњих послова и инфраструктуре – Беџет Пацолим, Ендрит Шаља, Екрем Мустафа и Паљ Љекај, јавља портал Коссев.

EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

До састанка је дошло након што је данас амбасадор САД у Приштини, Филип Коснет, уручио писмо два званичника Стејт депармента и једног званичника Националног савета за безбедност САД у ком се изражава се неверица због „олаке“ одлуке Косова да „игнорише савете“ САД и упозорава Влада Косова да док не суспендује одлуке о таксама не може да очекује да се односи Косова и САД „врате на претходан, завидни ниво“.

Након вечерашњег састанка, медијима се обратио само Рамуш Харадинај. Он је позвао САД да разумеју позицију Косова, а своје коалиционе партнере да буду уједињени и истрају у одлуци да не укину таксе.

„Састао сам се са амбасадором Филипом Коснетом, кога много поштујем… тражио је да Косово суспендује таксе и предао писмо лидерима свих институција. Ми смо му објаснили нашу позицију, рекли да волимо Америку али да се нећемо покорити Србији,“ рекао је Харадинај, преноси Клан Косова.

Харадинај је додао и да се његова одлучност није „ни храброст ни ароганција“ већ да он жели да „након 20 година разреши ситуацију коју је створила Србија“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!