Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Нека дођу Ђилас, Јеремић, Обрадовић са моткама, сам ћу да их дочекам!

0

Опозицији - Ђиласу, Јеремићу, Обрадовићу, председник Србије поручује да на протесте не шаљу људе, него нека свако од њих узме по мотку и нека дођу.

Александар Вучић изјавио је, коментаришући писање појединих медија о томе да ће на протесте дела опозиције донети стотину вешала, да разуме да то код људи изазива страх, али да они ништа од тога нити ће моћи да остваре нити ће народ бити на њиховој страни.

„Не занима ме шта ће донети, не могу тиме да се бавим, имам важнија посла“, казао је Вучић новинарима.

Како каже, зна да се људи због тога секирају.

„Само мирно, полако. Народу показујемо шта смо урадили и шта ћемо у будућности да радимо, то људе занима, а мотке, вешала… , то код људи изазива бојзан, али ништа од тога неће моћи нити да остваре нити ће народ бити на њиховој страни“, поручио је он.

Опозицији – Ђиласу, Јеремићу, Обрадовићу – поручује да на протесте не шаљу људе, него нека свако од њих узме по мотку и нека дођу.

„Ја предлажем сваком од њих – немојте да шаљете народ у пропаст , немојте да шаљете људе да чине кривична дела, ви јунаци узмите по мотку па дођите. Сам ћу да изађем па да видим шта ћете да ми урадите. Па, видећете – ништа, само ће побећи главом без обзира, ето толико су храбри. Храбри су кад то неко ради уместо њих, а они да буду лидери који ће моћи да краду у будућности као што су крали у прошлости“, каже он.

Додаје да је реч о људима који су данима лагали да их је 40, 50, 60.000.

„Такве бруталне, застрашујуће лажи да не верујете да то може да неко изговори а да за себе мисли или каже да је озбиљан“, рекао је он.

Председник Србије Александар Вучић каже да је програм који је представио део опозиције неозбиљан и да у њему нема ништа о Косову, Европској унији, нити неке економске мере осим „развластићемо, лустрираћемо, хапсићемо“.

Опозиције све што ради, од медијског до сваког другог иступа, је враћање у прошлост

„Што се тиче онога што би требало да представља програм, ја сам разумео да ме то нисте ни питали. То је толико неозбиљно састављено, да је сваки програм које год хоћете странке из 1991. године, када су се најглупљи програми састављани који везе са реалношћу нису имали, је 10 пута паметнији од онога што су написали. Немате ништа о Косову, ЕУ, немате да је био ко било какву економску меру написао, осим развластићемо, лутрираћемо, похапсићемо, уништићемо. Ви ћете неког да хапсите? Ви што сте покрали 500 милиона евра, али добро…“, рекао је Вуцичх одговарајући на питања новинара у Грделици.

Он је приметио да део опозиције све што ради, од медијског до сваког другог иступа, је враћање у прошлост.

„Ја сам овде да бих показао да Србија гледа и иде у будуцност и да они који желе да је врате у прошлост у томе неће моћи да је спрече, победићемо их чисто као и увек“, поручио је председник.

О томе да ли ће бити избора каже да је рано говорити, те да ово што обилази Србију нема везе с изборима, али каже и „увек смо спремни да измеримо вољу народа“, а она се, поручује, мери на бирачким местима.

„Кад год да се они догоде, за два или 12 месеци, када је редовно да буду, та победа ће бити убедљивија него икада“, додао је Вучић.

Рекао је да нема коментар на најаву бојкота избора и институција дела опозиције, оценивши да је то њихов избор.

„Као што сте приметили, ја сам прилично релаксиран…неки кажу да треба да скончам као Александар Обреновић, позивали су на мотке, доносиил вешала. Никакав проблем немам. Чуди ме да мисле да се неко стварно тога уплашио, да се неко тресе због глупости које изговарају сваког дана…“, рекао је Вучић.