Прочитај ми чланак

РУСКИ ИЗВЕШТАЧИ У БЕОГРАДУ: „Јурили“ кључне поруке, али и пса

0

У Београду боравило 100 руских извештача из водећих медија како би пратили посету руског председника. Уз политичке и економске аспекте, руске редакције се посветиле и причи о шарпланинцу који је поклоњен Путину

СВИ водећи руски медији послали су екипе у Београд како би пратили посету председника Русије Владимира Путина. Око сто новинара, фото-репортера, сниматеља и тонаца из Руске државне телевизије, РИА Новости, „Известије“, бројних агенција, телевизија и радија, као и званична медијска екипа Кремља, хватали су сваки секунд 14. сусрета двојице председника.

Војне везе Русије и Србије и косовско питање су теме које ће се наћи, како нам је пренео новинар рускoг дневног листа „Известија“, у фокусу његовог извештавања о посети председника Путина Београду. Обични људи у Русији, каже, упознати су са косовским проблемом, и чак на утакмицама између руских фудбалских тимова носе се транспаренти „Косово је Србија“. Јер, како је истакао, мост између два народа чврст је и на спортском терену, наводећи да су братски тимови Црвена звезда и Спартак, односно Партизан и ЦСКА.

Док су домаћини у Палати „Србија“ говорили на српском, наш саговорник каже да разуме понеку реч, а он на нашем језику зна да изговори, на пример: „хвала“, али и „точено пиво“.

У екипи руских новинара нашао се и представник РИА Новости. Он је јуче поранио на Економски форум на којем су учествовали чланови двеју делегација како би послао извештај у Москву. Ипак, из редакције је стигао позив да предност има друга прича – шарпланинац Паша, којег је председнику Путину поклонио Александар Вучић. Паша је само једна од прича којима су се руске колеге бавиле. У материјалима које ће слати у Русију налазе се сви аспекти посете, од КиМ до економије и поклона, али и репортаже о Београду. У прес-сали било је извештача из Кине, Јапана, Велике Британије, али и из свих земаља региона. Припадници седме силе узимали су изјаве од српских политичара, највише од шефа дипломатије Ивице Дачића.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!