Прочитај ми чланак

ПОЛЕМИКА Вања: Новака би систем шкартирао због болести! Срђан Ђ: То је злонамерно

0

Велику полемику изазвала је изјава нашег прослављеног одбојкаша Владимира Грбића који је истакао да се "несрећним случајем" за овдашњи систем спорта може сматрати чињеница да се Новак Ђоковић пробио после силних здравствених проблема које је имао. Управо ту здравствену информацију ошто је демантовао Нолетов отац, Срђан.

Гостујући у „Јутру са Јованом и Срђаном“ на ТВ Прва, Вања Грбић је, поред осталог, говорећи о томе да нема довољно квалитетних стручњака за рад са младим спортистима, те да је „тај систем погрешно постављен“ рекао и следеће:

„Новак је један каузалитет, ‘несретан случај’. Да узмете Новака са његовим предиспозицијама и ставите га у овдашњи систем спорта, да га ставите са тим његовим проблемима – диоптријом, астмом, алергијом – њега би шкартирали!“, истакао је Грбић, додајући и „Ја вам гарантујем да се 95% тренера који раде са децом не разумеју у рад са децом“.

Иако наш чувени одбојкаш није хтео да апострофира Новака због самог тениског аса, већ као пример да је управо он „изузетак који потврђује правило“, речи о томе да му је син био веома болестан – погодиле су Срђана Ђоковића. Уредницима поменуте емисије најпре је, према речима водитељке Јоване Јоксимовић, послао поруку, желећи да се укључи у програм док је Грбић био гост, а потом је дан касније, у среду, и сам био у студио ТВ Прва.
Тада је упитан какав су тачно утисак на њега оставиле речи Владимира Грбића, о чему је он истакао следеће:

„Резултати које Новак постиже и начин на који се бави послом којим се бави већ 20 и кусур година, а назваћу то послом јер то и јесте једна врста посла, показују да није болестан нити је икада био болестан. Све те приче су неистините, да не кажем злонамерне. Пре седам, осам година, америчка медијска кућа ЕСПН је прогласила Новака за једног од најспремнијих спортиста свих времена. Толико о томе да је био болестан“, рекао је Срђан Ђоковић.

Нолетова жеља је да сруши све рекорде Рафе и Надала

На питање шта може да открије гледаоцима о циљевима Ђоковића за 2019. годину, отац нашег најбољег тенисера није скривао истину:

„Његова жеља је да све рекорде које имају Федерер и Надал пребаци на своју страну. Преамбициозан је и предобар он да то не би учинио. Да није било оне повреде, сад би био на корак од остварења тог циља. И, верујте, он ће то и да уради“, не сумња Срђан Ђоковић.

Љубав коју многи гаје према његовом сину, Срђан Ђоковић сматра нарочито лепом и важном појавом:

„Срећа је да је Новак узор младим генерација, а не неки квази људи који су направили назови успехе. Огромна већина породица гледа Новака као свог члана“, истакао је Срђан Ђоковић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!