Прочитај ми чланак

СП У РУКОМЕТУ: Србија после порођајних мука коначно победила!

0

Рукометна селекција савладала Кореју и сачувала теоретске шансе за пролаз даље – 31:29

Коначно – победа! Били смо на дором путу да дотакнемо дно и да потпишемо капитулацију и после судара са Корејом. Ипак, рукометаши репрезентације Србије на време су се дозвали памети и забележили прву победу на овогодишњем Првенству Света – 31:29.

За пролаз даље биће нам потребно чудо. Победа против Немачке и пораз Бразила у последњем колу, али о томе сада не треба размишљати. Ако има нечег позитивног онда је то чињеница да су изабраници Ненада Перуничића коначно направили помак. Друго полувреме одиграли смо као некад. Окидач преокрета био је Воркапић, пратили су га Илић и Марсенић… Србија је почела да игра модеран рукомет и на крају заслужено славила .

СП – 4. КОЛО

Уторак
ГРУПА А (БЕРЛИН)
Русија – Бразил 23:25 (10:15)
Кореја – Србија 29:31 (16:14)
Немачка – Француска (25:25)

Србија је без правог ритма почела утакмицу. Као да смо гледали наставак сусрета са Бразилом. Једна грешка, друга грешка, трећа грешка..

Морао је Ненад Перуничић брзо да гаси пожар, али Кореја је на крилима великог самопоуздања играла брзо и агресивно. Добро ћемо запамитии бека Канга који је у првом полувремену постигао осам голова.

Било је и добрих момената у игри наше селекције. Направили смо серију 3:0, стигли до изједначења, али као да су се ривали из Азије о свеwму питали.

Некако су деловали брже. Хватао се за главу Ненад Перуничић док је гледао како Канг из свих позиција буши нашу одбрану.

Још када је Драшко Ненадић добио црвени картон ништа није слутило на добро.

Кореја је први део игре решила у своју корист (16:14), али су наши играчи успели да пробуде уснули понос.

Када је пред очима почео да им титра фењер групе коначно су почели да играју озбиљан рукомет. Из апатије их је извукао гол противничког голмана за вођство Азијата (19.22).

Тада је Ненад Перуничић све карте бацио на резервисту Воркапића. Добио је поверење и максимално га искористио. Почели су Орлови да лете пакретом и да једноставним акцијама решетају гол ривала. Из изгубљене ситуације вратио нас је Воркапић са пет голова.

Почели смо да погађамо из контри. И стигли до великих три гола предности десет минута пре краја. Поменути Воркапић имао је сјајне сараднике у Илићу и Марсенићу.

Почела је Кореја да брза као ми у првом полувремену. Није им било спаса.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!