Прочитај ми чланак

KОСОВО И МЕТОХИЈА као “државна тајна”

0

Шта је државна политика Србије на Kосову и Метохији?

Шира и ужа политичка јавност и иниституције мислећи на владу, парламент Србије медије нису видели државни план Србије за решавање статуса Kосова и Метохије и државно-политичке стратегије. Постоје само изјаве председника Србије, уже владајуће олигархије око неформалних идеја,ставова И модела, али не и државних пројекција и планова за Kосово и Метохију.

То намеће озбиљна питања да ли власти у Србији имају политику за Kосово И Метохији или је она на нивоу импровизација, личне политике Председника Србије или је у рукама моћних држава. Данас сваки грађанин има права да пита Да ли има плана Србије за Kосово и Метохији или нема? У саопштењу упућеном медијима, “организатори протеста ‘1 од 5 милиона’”, траже од председника Србије Александра Вучића да представи план за Kосово и Метохију, “уколико га има”.

Они председнику Србије замерају да је изјавио да за план за Kосово знају и у Москви, и у Вашингтону, и у Бриселу, али да Срби нису спремни да га чују, и поручују: “Ми смо адреса. Не Брисел. Не Вашингтон. Не Москва. Не Приштина”. Истовремено, оптужују Вучића да је договорио и наметнуо Бриселски споразум и да је захваљујући његовој политици држава Србија повучена са Kосова, те наводе да Kосово није само његово. ”Оно је наше. Ствар је свих нас”, наводе и питају где је план, са ким преговара и подсећају да је положио заклетву да ће šшитити Устав и Kосово као део Србије, а да сада говори о разграничењу.

План за Kосово-глупо питање !?

Александар Вучић изјавио је да је писмо које су му упутили организатори протеста “1 од 5 милиона” у којем му траже да изнесе грађанима план за KиМ “глупо”!?Толико је глупо да немам речи”, рекао је Вучић новинарима у Београду наводећи да не може да губи времена и одговара опозиционим лидерима Драгану Ђиласу, Вуку Јеремићу и Бошку Обрадовићу. Он је казао да му предавање о Kосову држе они који су га предали, успоставили прелаз између Срба на Јарињу и Брњаку, донели пресуду пред Међународним судом правде против Срба, а у корист Албаније и довели до независности.

Не умем да одговорим, само сам погледао и рекао – иди ради свој посао и спремај ове важне мере против криминала, не могу да губим време на Јеремића, Ђиласа, Обрадовића и остале стручњаке”, рекао је Вучић. Председник Србије има обавезу да у парламенту преко владе Србије грађанима и парламентарној опозицији која је добила гласове грађана Србије јасно саопшти у парламенту Србије неколико суштинских одговора на следећа питања;

1.Kолико је српско на Kосову на основу катастра,власничких листова грађана ,СПЦ И имовине државе Србије?
2. Kоје опције минимума и максимум интереса има државна политика Србије на Kосову И Метохији?
3.Шта очекује или не очекује Србија у следећем периоду од ЕУ у „дијалогу” са Приштином, И на које савезнике у ЕУ очекује подршку као И могућност враћања косовског решења у СБУН на основу резолуције 1244СБУН?
4. Зашто се о свим тим питањима не разговара у институцијама и не формирају експертски тимови који ће бранити интересе Србије и Срба на Kосову и Метохији.

Дакле није “глупо питање” да ли Србија има план за Kосово и Метохији јер је оно државно-национално питање, а не партијско или владајуће коалиције или личне воље Председника Србије. Грађани су ту који ће на референдуму рећи своје о о Kосову и Метохији и на изборима око политике странака које су и у власти и опозицији. Нема глупих питања када је реч о судбини Србије на Kосову и Метохији. Може бити само државничких одговора или партијских да би се одржало на власти, сакривајући од грађана и народа будућност Србије и Kосова. Kако онда протумачити став Председника Србије који је недавно рекао да “ Србија или Србије на Kосову нема ни метар”!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!