Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВО ИМАЊЕ У ЈАЈИНЦИМА повећано за 60 квадрата и уредно легализовано

0

Породична кућа председника Србије Александра Вучића саграђена без дозволе 2009. у београдском насељу Јајинци, недавно је легализована, површина куће повећала се у међувремену са 174 на 236 квадратних метара. Поред тога, породица Вучић поседује и четири стана на Новом Београду, стан на Врачару, земљиште у Бечеју и Сремској Митровици, а укупна вредност свих некретнина је виша од 1,2 милиона евра, према процени агенције за промет некретнина.

Кућа у коју председник доводи битне госте из иностранства и показује им вински подрум, а која је „на дивље“ саграђена деведесетих година, недавно је легализована.

Ова породична кућа и највећа непокретност породице Вучић у катастар је уписана 2009. године као објекат изграђен без дозволе. Како је новинарима КРИК-а пре око две године речено у одсеку за легализацију управе Града Београда, Вучићева породица слала је захтеве да се објекат легализује. То је новинарима рекао и Вучић у интервјуу 2016. године.

„То је најмања кућа у окружењу. Отац је ’92 узео плац, а ’93 почео да гради. Није легализована зато што није било могуће да се легализује икоме на том месту“, рекао је Вучић у интервјуу за КРИК 2016. године. „Већ пети пут подноси захтев за легализацију, ваљда ће сад да легализује.“

Имовину председника Вучића КРИК је првобитно објавио у склопу истраживања имовине чланова Владе Србије, када је он био премијер. Тада су новинари КРИК-а открили да је председник Вучић власник једне гарсоњере од 30 квадрата, али да чланови његове породице поседују некретнине укупне површине од око 800 метара квадратних.

Како се види на сајту Геодетског завода, кућа је легализована, а дошло је и до промене квадратуре овог објекта. Раније је писало да је површина куће 174 квадратна метра, док је по најновијим информацијама квадратура повећана на 236.

Није, међутим, познато да ли је породица Вучић доградила овај објекат или је при легализацији израчуната и у катастар уписана већа квадратура. Поред куће налази се и мањи, помоћни објекат површине 55 квадратних метара.

У ове некретнине спадају четири стана на Новом Београду, стан на Врачару, земљиште у Бечеју и Сремској Митровици, као и кућа у Јајинцима. Укупна вредност некретнина породице Вучић је виша од 1,2 милиона евра, према процени агенције која се бави продајом некретнина, а коју су новинари КРИК-а ангажовали.

Вучићев профил у бази имовине политичара ажуриран је током истраживања имовине кандидата за председничке изборе 2017. године.