Прочитај ми чланак

КРОКОДИЛСКЕ СУЗЕ ВУЧИЋЕВОГ ТАТЕ: Нека му неко каже да мали Алек није Карађорђе

0

Поставља се питање да ли ће Вучић сениор пустити крокодилске сузе уколико председник Србије "разграничи" Србију и српски народ од Косова и Метохије. Можда би се у том случају још више поносио сином, а "Вечерње новости" могу и тада да направе пригодан интервју.

Интервју са Анђелком Вучићем, оцем председника Србије Александра Вучића, који је објављен у данашњем броју „Вечерњих новости“, најбоље је разоткрио веома лошу и иртантну режимску спин машину.

У дегутантним редовима, похваљеним од стотина коментара режимских ботова, Анђелко Вучић је поручио како су му сузе кренуле када је чуо да је његов син од Русије добио орден Александра Невског и да није мала ствар што је презиме Вучић стало уз Карађорђевиће, Обреновиће, Петровиће и Пашиће.

Вучић сениор очигледно није обавештен или свесно учествује у лажима које ових дана режимски медији промовишу поводом доделе ордена. Дакле, председник Србије је само по имену добио исти орден као рецимо Никола Пашић, али то заправо није исто одликовање, тако да презиме Вучић никако не може да буде у рангу са славним историјским личностима Србије, како то Анђелко прижељкује.

Иако је Орден Александар Невски, који су својевремено добили Никола Пашић и краљ Александар Први Карађорђевић, некада био највише одличје, укинут је 1917. године од стране комуниста. Поново је успостављен 1942, али као орден за заслуге Црвене армије, па суспендован распадом СССР и опет установљен 2010. године од стране Дмитрија Медведева као ниже одликовање.

Дакле, Вучић није добио исти орден (највиши) као Пашић и краљ Александар, како режимски медији упорно „спинују“.

Највиши орден Руске федерације је орден Андреја Првозованог, који је ЧАК ЧЕТИРИ СТЕПЕНА ИЗНАД ОРДЕНА КОЈИ ДОБИЈА АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, а то одликовање је пре неколико година добио председник Републике Кине Си Ђипинг.

За само осам година, од 2010. године, „Вучићев орден“ како га режимски медији зову, односно Орден Александар Невски, добило је чак неколико стотина особа (Руса и странаца) за различите заслуге. Међу њима је и Богољуб Карић, који је избегао да потврди ону незваничну информацију која се појавила у медијима.

Другим речима, Анђелко Вучић нема разлога за поносне сузе због поистовећивања сина Александра са краљевима и ослободиоцима Србије. Поставља се питање да ли ће Вучић сениор пустити крокодилске сузе уколико председник Србије „разграничи“ Србију и српски народ од Косова и Метохије. Можда би се у том случају још више поносио сином, а „Вечерње новости“ могу и тада да направе пригодни интервју.