Прочитај ми чланак

МИРЈАНА КАРАНОВИЋ ОБЈАСНИЛА зашто је напустила протест

0

Глумица Мирјана Карановић говорила је за “Данас” о суботњем протесту "Стоп крвавим кошуљама".

Она је истакла да није говорила зато што су јој организатори рекли да има група „које неће доћи на протест уколико она на тамо буде говорила“ и да њено присуство на протесту нису желеле странке које су „учествовале у протесту, а не власт“.

screenshot

Карановићева је за издање листа „Данас“ од уторка навела да је протест напустила, иако је била најављена као једна од говорница, када је видела страначке функционере.

Прослављена драмска уметница је рекла да се не сећа да ли су групе за које је речено да не би дошле, представљале политичке странке, већ да су јој „млади људи који су организовали грађански протест против насиља“ предочили да постоје групе које „према њој имају отпор“.

„Рекла сам: ‘У реду, ако сам проблем, нећу доћи’, а они су узвратили како желе да дођем, па сам се на крају сложила и обећала да ћу доћи“, казала је Карановић.

Она је навела да јој је потом речено да су организатори добили информацију „да постоје претње и да је опасно уколико (кошаркашки тренер Душан Вујошевић) и она говоре на скупу, односно да ће „групе“ изазвати инциденте и да је један младић из организације, „иако му није било лако“, одлучио да они не говоре.

По њеним речима, схватила је да то ипак није грађански скуп јер је у другом реду колоне видела страначке функционере и политичке групе.

Она је навела и да су „истовремено почели напади на њу на друштвеним мрежама“.

„Мени је све ово бесмислено. Бесмислено је да сам ја толико важна неким странкама и да сам политичка опасност“, казала је Карановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!