Прочитај ми чланак

ЛЕКЦИЈА АМЕРИКАНЦИМА БРОЈ 2 ХРВАТ ОБЈАСНИО: Није он БОУГДЕН, него БОГДАН

0

У размаку од само седам дана Индијана и Сакраменто одиграли су мечеве на обе америчке обале, а победу су забележили домаћини. Прошлог викенда Кингси су на свом терену добили са пола коша разлике (111:110), а овог за нама Пејсерси су им се реванширали (107:97).

Американцима су дуели ових екипа потпуни хит због наступа Богдановића – нашег Богдана у Сакраменту, односно Бојана, хрватског репрезентативца, у Индијани. И овај пут су бивши играчи Фенербахчеа поново увели Амере у велики проблем због тога што осим презимена имају и јако слична имена, барем из перспективе људи са говорног подручја САД.

ФОX спортс је пред меч у ноћи суботе на недељу пустио прилог у којем је Бојан Богдановић покушао да објасни Американцма у чему је разлика и како би требало да изговарају име Богдана Богдановића.

– Ја сам Бојан, а он је Богдан. Знам да је помало збуњујуће али је и даље различито за нас – рекао је Бојан.

Новинар је потом објаснио како навијачи Сакрамента изговарају име Богдана Богдановића и насмејао његовог презимењака.

– Не, то није начин на који ми изговарамо његово име. Кажемо Богдан, не Боугден – уз осмех је рекао хрватски репрезентативац.

Бојан је Американцима одржао други час из правилног изговора, пошто је после меча у Сакраменту исту ствар урадио и наш Богдан на молбу коментатора.

– Не знам, човече. Вероватно вам је тешко да преносите утакмицу – рекао је кроз смех Богдановић и прописно је насмејао спикере.

Богдан је упоредио себе и Бојана.

– Он је одличан играч… Оба Богдановића су одлични играчи (смех). Ми смо различити типови кошаркаша. Он је бољи поентер, а ја боље разигравам саиграче – истакао је репрезентативац Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!