ОВО ЈЕ НАЈВЕЋИ МУРАЛ У СРБИЈИ, посвећен краљу Петру

9

Група новосадских уметника урадила је највећи мурал у Србији, који је посвећен краљу Петру Петру Карађорђевићу. Мурал се налази на Булевару Краља Петра Првог, у новосадском насељу „Блок“, а постављен је у организацији удружења „Буте добри“.

„На овај начин смо желели да обележимо 100. годишњицу од ослобођења Србије у Првом светском рату, за шта највеће заслуге припадају краљу ослободиоцу. Лик једног од највећих великана наше историје краси осмоспратну стамбену зграду и простире се на око 150 м²“, наводи се у саопштењу удружења „Буте добри“. 

Аутори наводе и да се у непосредној близини мурала налазе и две средње школе.

„Овом приликом бисмо желели да наши најмлађи обрате пажњу на велику и значајну историјску личност каква краљ Петар Први Карађорђевић свакако јесте. Посебну захвалност дугујемо уметницима и свима који су учествовали у овом пројекту, а изузетно нас радује што ће Нови Сад ускоро добити споменик посвећен Краљу Петру Првом“, наводи се у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!

9 коментара “ОВО ЈЕ НАЈВЕЋИ МУРАЛ У СРБИЈИ, посвећен краљу Петру

  1. Ložač каже:

    Последњи србски владар Србије…

  2. S - 888 каже:

    Масни Водите га У Астаану и Нјега и оне 7 Вучићеве Не Заборавите Кецелјицу ШЕстар Триокут а Сове ОСтавите Сове На Миру Божијем Аман Масни Премашћени не Срби Покајте се Будалетнине не опеване………………

  3. Мајор, I Тимочки батаљон каже:

    Интересантан спој, социјалистичка архитектура и монархистичко сликарство :)

Коментари су затворени.