АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАК РОБЕРТ СПЕНСЕР: ЦИА и Саудијци крили истину о страдању Срба

2

Саудијска Арабија има огроман утицај на Вашингтон - каже амерички аналитичар и експерт за радикални ислам

САУДИЈСКА Арабија је утицала на Сједињене Америчке Државе како би „нестао“ документ о масакру над Србима у околини Сребренице 1993. године. Ова држава има огроман утицај на државни апарат у Вашингтону, па је тако и дошло до тога да ЦИА деведесетих година прошлог века сакрије праву истину о догађајима у Босни и Херцеговини.

Овако, недавно откриће „Новости“ о улози америчких обавештајаца у скривању извештаја о злочинима над Србима у Подрињу, у ексклузивном разговору за наш лист коментарише познати амерички аналитичар Роберт Спенсер. Овај експерт за радикални ислам и тероризам и уредник сајта „Џихад воч“, сматра да је могуће да САД промене своју политику према БиХ, али „само у случају заокрета у односима Америке и Саудијске Арабије“.

* Пре рата, Саудијска Арабија и Иран нису имали јак утицај у БиХ. Зашто је бивши председник Клинтон дозволио џихадистима да дођу у БиХ и учврсте своје присуство у Европи?

– Бил Клинтон је донео катастрофалну одлуку да сарађује са муслиманима током грађанског рата на Балкану. Овом одлуком, он је омогућио успостављање џихадистичког упоришта, а све под плаштом демократије и права на самоопредељење. Није тешко закључити да је председник Клинтон при доношењу ове одлуке био под утицајем Саудијске Арабије.

* Да ли се амерички политичари кају због овакве одлуке с обзиром на јачање радикалног исламског тероризма у Европи?

– По мојим сазњањима не, али требало би!

* Да ли Бошњаци исповедају толерантнији ислам од народа на Блиском истоку?

– Не! То је све исто! Поготово због чињенице да је Босна на мети вехабија, које већ 20 година преплављују ту земљу.

* Да ли БиХ могу да опстану као демократска и мултинационална држава, упркос растућем утицају неких блискоисточних земаља?

– Не! Шеријат је неспојив са демократијом. На крају, Босна ће морати да се определи за једно или друго.

* Да ли су Иран и Саудијска Арабија учествовали у нападима 11. септембра 2001. године и зашто сматрате да је Босна била кључна за организовање овог терористичког напада?

 

НАФТА, НОВАЦ И ИРАН* ШТА се крије иза привилегованог положаја Саудијске Арабије у Вашингтону? – Нафта, новац и заједничко непријатељство према Ирану.

Озлоглашених 28 страница из извештаја Комисије за 11. септембар, а које су годинама биле чуване као тајна, откривају велику улогу Саудијске Арабије у нападима 2001. године. Поред тога,савезни суд је пронашао доказе о умешаности Ирана у тај чин. Сходно томе, суд је донео одлуку по којој Иран мора да плати вишемилионску одштету породицама погинулих тог дана. Са друге стране, Ал каида је Босну позиционирала као главну оперативну базу за терористичке акције током деведесетих година прошлог века. Такође, терористи који су учествовали у нападима 11. септембра, из Босне су организовали своје акције.

 

* Који је интерес САД да војно интервенише у секуларним исламским земљама, а да подржава Саудијску Арабију?

– Америка се руководи реалполитиком у савезу са Саудијском Арабијом. Америци су потребни Саудијци, или ми мислимо да су нам потребни због нафте, али и као противник Ирану. Надам се да ће се овај срамни савез једног дана окончати, иако видим његову сврху као контратежу иранској експанзији у региону.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

2 коментара “АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАК РОБЕРТ СПЕНСЕР: ЦИА и Саудијци крили истину о страдању Срба

  1. Дуња каже:

    Какав бре шеријат, пива, печење :))) оних пар хиљада дебила што плаћају да се девојке замотају, могли би и да се запитају куда им те паре иду :))) било бо добро смирити идиоте пре но што опег неко настрада….

  2. Слободан српски херој каже:

    Ибран Мустафић: Сами смо убили својих 1.000 муслимана у Сребреници.. Сарајево – Између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице најмање је убиијено од сународника током пробоја ка Тузли у јулу 1995. године, зато што су постојали спискови оних који „ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе“, изјавио је један од оснивача СДА из Сребренице Ибран Мустафић. Он је рекао да је о списковима „неподобних Бошњака“ знало муслиманско руководство са Алијом Изетбеговићем на челу, а да му је постојање оваквог списка потврдило више десетина људи. „Најмање 10 пута сам то чуо и од некадашњег начелника полиције Хакије Мехољића. Међутим, не би ме изненадило да слаже да то није рекао“, навео је за „Вести“ Мустафић, који је дугогодишњи члан организационог одбора за обиљежавање догађаја у Сребреници. Према његовим ријечима, списак је правила сребреничка мафија, уско војно и политичко руководство у Сребреници, које је од 1993. године било „господар живота и смрти“. „Да сам могао да судим Насееру Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора. Али, за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година. Он је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човјечанства. Он је и 1993. године, када је ова енклава умало освојена, побјегао из Сребренице. Побјегао је и 1995. године“, рекао је Мустафић. Он је напоменуо да су злочин у Сребреници договорили Изетбеговић и тадашњи предсједник САД Бил Клинтон. „Сребреница је апсолутно договорни геноцид између међународне заједнице и Алије Изетбеговића, односно између Изетбеговића и тадашњег предсједника САД Била Клинтона. Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар закорачио Бил Клинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на мјесто злочина“, рекао је Мустафић. Он је истакао и да постоје велике манипулације именима жртава у Сребреници. „Знам да је на том списку отац који је изгубиио сина, с тим што сина уопште нема међу убиијеним или несталима. Слично је и са човјеком који је умро у Холандији, а води се у групи несталих. Многи су се на то одлучивали зато што нису имали средстава за живот или уопште нису имали радни стаж. Друго, Сребреница је од 1993. до 1995. године била демилитаризована зона. Па, откуда онда толико бораца инвалида“, запитао је Мустафић. Он сматра да се веома тешко може утврдити тачан број убиијених и несталих у Сребреници. „Веома тешко, зато што је Сребреница одавно предмет манипулација, а главни манипулатор је Амор Машовић који је планирао да на жртвама Сребренице живи наредних 500 година. Међутим, ту су и многи други из Изетбеговићевог окружења који су још од љета 1992. године кренули у провођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више бошњачких жртава“, нагласио је Мустафић.

Коментари су затворени.