Прочитај ми чланак

КАДА ЋЕ НАМ БИТИ БОЉЕ Када више Срба дочека мошти светитеља него немачког трговца

0

На дан доласка Лидла у Србију, међу Србе су тихо и достојанствено стигле ЧУДОТВОРНЕ МОШТИ ЧАК 20 РУСКИХ СВЕТИТЕЉА у Храм Светог Саве на Врачару. Тамо није било „хронично болесних“ пензионера да их жељно дочекају као немачку робу стојећи у редовима од четири ујутру и помоле се за здравље себе и своје породице. Овај значајан догађај, скромно најављен у појединим српским медијима, прошао је неопажено код Срба јер мошти ипак нису пилећи батак и банана по акцијској цени.

Шта је било 11. Октобра 2018. године Господње? Отворен је немачки трговачки ланац „Лидл“ – то сви знамо јер нас српски медији „пумпају“ информацијама из минута у минут, непрекидно стижи извештаји о километарским редовима,  тучи око пилетине и банана, док Председник државе лично и свечано пресеца врпцу у седам ујутру, као и његови градоначелници у још 12 градова где је продавница отворена.  Дакле, Срби, шта је било 11. октобра 2018. године Господње?

На дан доласка „Лидла“ у Србију, међу Србе су тихо и достојанствено стигле ЧУДОТВОРНЕ МОШТИ ЧАК 20 РУСКИХ СВЕТИТЕЉА у Храм Светог Саве на Врачару. Тамо није било „хронично болесних“ пензионера да их жељно дочекају као немачку робу стојећи у редовима од четири ујутру и помоле се за здравље себе и своје породице. Овај значајан догађај, скромно најављен у појединим српским медијима, прошао је неопажено код Срба јер мошти ипак нису пилећи батак и банана по акцијској цени.

Зна и Александар Вучић шта воли његов народ, па неће ваљда да свечано дочекује свете мошти у име свих Срба и поклони им се већ је за то довољан Патријарх Иринеј и по неки владика. Медија нема јер су сви стациоанирани у „Лидлу“, новинари широм Србије мобилисани од сабајле да извештавају из минута у минут стање на рафовима.

На дан 11. Октобра 2018. године Господње, свете мошти из Ростова Великог, Спасојаковљевског манастира, тај предиван поклон православним верницима благословен од руског патријарха Кирила, не дочекује НИКО од  „наших Шојића“ који се иначе свуда гурају да убирају политичке поене.  На данашњи дан, Председник, градоначелници, министри, саветници отишли на поклоњење немачкој роби… Тужно, да тужније не може бити.

И сутра кад осване нови дан, слушаћемо Србе како хукћу, брекћу, под теретом неправде, немаштине и болести, сви ће унезверено питати себе и све око себе КАДА ЋЕ НАМ БИТИ БОЉЕ? А највише ће то питати Бога, завапиће кад мука закуца на врата…  И тада ће се досетити да оду у цркву, не у продавницу.

Председниче Александре Вучићу, који сте званично Председник Србије и свих Срба, отиђите, прошетајте, довезите се до Храма Светог Саве на Врачару. Он вам је километарски ближи него најближи „Лидл“. Свете мошто ће месец  дана боравити у Србији, а у Београду до суботе ујутру, када ће бити свечано испраћене у епархију Жичку. 

Председниче Србије, помолите се светитељима који су вековима толико помагали православном народу у Русији и у Србији, помолите се моштима светог кнеза Александра Невског, светог Сергија Радоњешког Чудотворца, светог Аврамија Ростовског Чудотворца, светог Андреја Смоленског…

Можда не знате, вероватно вас ваша ПР служба није информисала о томе, али као избарани Председник сте пред  Богом одговорни у име свих нас Срба. Тако је од памтивека.  Сва Ваша дела, и добра и лоша, преливају се и на народ у виду благостања или пошасти, јер вас је народ изабрао да га представљате. Зато заборавите макар на трен да сте политичар, помислите на ваш народ и помолите се Богу у име овог народа (који је данас можда залутао у продавницу уместо у цркву јер је изгубљен у магли очаја и вишедеценијског сиромаштва) . Ваша дела и искрена молитва Богу учиниће много више  за Србе него што можете и да помислите.

 

Не заборавите да Српска православна црква, њени свештеници и њени верници, свакога дана на служби спомињу у молитви Господу и власт у Србији. Помолите се и ви за народ пред светим, чудотворним моштима вековима старим, макар толико можете.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!