Прочитај ми чланак

„Немам појма шта хоће од нас у вези Косова и Метохије, вероватно не знају ни они“

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не зна шта је то што ЕУ жели од Србије по питању КиМ, проценио је да ни сами, вероватно, то не знају, рекао је Вучић након састанка са известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Макалистером, којег је, како је пренео на заједничкој прес конференцији, обавестио са "не много добрим" стварима и ситуацији на Косову и Метохији.

Вучић је истакао да још није формирана Заједница српских општина, што је била једина обавеза Пришине из Бриселског спразума, док је Србија са своје стране испунила све обавезе.

„Што се тиче међународних фактора, рекао сам да немам појма шта хоће од Србје, али Србија неће да призна независност Косова, како би они волели, па макар ме млатили моткама по глави“, нагласио је Вучић.

„Добро је да имамо мир и неку врсту стабилности. А до кад ће то траје, нико не зна. Ми хоћемо да одбранимо мир, али за танго је потребно двоје“, рекао је Вучић.

„Ми ћемо учинити све да сачувамо мир. Рекао сам Мекалистеру да не знам шта се очекује од Србије. Никада нећу прихватити независност Косова. Ми смо спремни да разговарамо, и увек дијалог морамо да претпоставимо другачијем решавању проблема. Али то не зависи само од Србије“, објаснио је Вучић.

Кад је реч о позицији Србије, доста му је, каже, ћутања и понижавања наше земље.