Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВА СПОЉНА ПОЛИТИКА ЈЕ КАТАСТРОФАЛНА и може Србију много да кошта!

0

Вучићева спољна политика је катастрофална и може Србију много да кошта!

У Орбановој Мађарској, Сорошева пропаганда је максимално сузбијена. Сорошева НВО Фонд за отворено друштво у Мађарској, која је чланица ЕУ, готово да више нема никакав утицај. Па како онда Виктор Орбан опстаје на власти? Ово је питање на које грађани Србије не знају одговор.

Просто. Орбан је у веома добрим односима са председником Америке Доналдом Трампом. Орбанова власт је сигурна управо зато што је у лошим односима са Сорошем.

Сорош и Трамп нису некакви ривали, већ лични непријатељи! Орбаново опредељење за Трампа му је дало гаранцију за чврсту владавину Мађарском државом. Зато Орбан може да пркоси целој ЕУ, да се супротставља одлукама Европског парламента и лидерима ЕУ, да развуче бодљикаву жицу према Србији и Хрватској, иако је Хрватска чланица ЕУ, да би зауставио прилив миграната које баш тај Сорош довлачи у Ервопу.

Јер иза Орбана стоји Трамп.

А ко стоји иза нашег председника Вучића?

Путин? Русија и Путин сигурно не стоје иза некога ко се само током ове године два пута сусрео са Сорошем. Сорош можда није у таквој конфронтацији са Путином као што је са Трампом, али је Русија давно донела законе којим се сузбија деловање страних НВО, које руски закон именује као стране агентуре. На крају управо Клинтонова администрација и Сорош највише потенцирају антируску кампању у америчким и европским медијима.

А шта ради председник Србије?

Вучић пред изборе, на којима је победио Доналд Трамп, одлази у Америку и даје подршку Хилари Клинтон, како каже, «Зато што је паметан». Након избора, када Трамп преузима власт у Америци, у чему га највише саботира бивша Клинтонова администрација и Сорош, Вучић наставља да, не само одржава добре односе са Сорошем, већ и сарађује на продубљивању Сорошевог утицаја у Србији.

Вучић широм отвара врата Сорошевом утицају у Србији. Сорош се у име свог Фонда за отворено друштво, пре два месеца, захвалио Вучићу на подршци коју та невладина организација има у Србији.
Сорош у Америци Трампу ограничава власт. Своди га на ријалити звезду и заоштрава односе са Русијом, мимо Трампове воље, чиме показује да Трамп нема реалну власт у САД.

Трамп је велико злопамтило и ништа не заборавља. Није он заборавио ни Вучићев сусрет са Клинтоновима уочи избора у Америци, а исто тако није прошао неопажено ни Вучићев јавни сусрет са Сорошем. Све су то велики минуси за Вучића. Свако ко сарађује са Трамповим личним непријатељима иде на црну листу.

Кад-тад Трамп ће се осветити Вучићу због његовог шуровања са Клинтоновима и Сорошем. Уместо подршке коју Вучић очекује од нове америчке администрације, може се лако десити да за казну Трамп укине Републику Српску или да уз независно Косово захтева још и Прешевску долину, без да Србији да север Косова, како се Вучић нада да ће добити.

Вучићева спољна политика је катастрофална. Можда мисли ако је ријалити програмом хипнотисао грађане Србије, да сличним перформасима може и Американце, али ту се грдно вара. Седење на две столице, можда му прође код Руса, који су толерантни према Србији и србима, али са Американцима је друга прича. Таква политика је неодговорна и детињаста. Вучић је заборавио с ким има посла.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!