Прочитај ми чланак

ЗАБЕЛЕЛО СЕ У СРБИЈИ: Сутра мраз, магла и нижа температура

0

Сутра ујутро ће у Србији бити ведро и хладно, у већини места са слабим приземним мразем, по котлинама и дуж речних токова са краткотрајном маглом.

Јутарња температура од 1 до 5, највиша дневна од 15 до 18 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду ће сутра јутро бити ведро и хладно, на ширем градском подручју понегде са појавом слабог приземног мраза.

Током дана претежно сунчано и свеже. Ветар слаб, углавном северни. Јутарња температура око 5, највиша дневна око 17 степени.

До петка претежно сунчано са хладним јутрима и појавом слабог мраза – у четвртак у већини места, а у петак углавном на југу и југоистоку, уз пораст дневне температуре.

У суботу пролазно наоблачење уз мањи пад температуре понегде, прво у северним и западним, затим и у осталим крајевима, условити слабу кишу.

У осталим данима до краја периода променљиво облачно, у недељу местимично са кишом, затим углавном суво са температуром у границама просека за ово доба године.

Врх планине Златар, Голо брдо, који се налази на надморској висини од 1.627 метара потпуно је забелео у уторак, а исте слике стижу и са Копаоника.

Прве пахуље прекриле су четинаре у ноћи између понедељка и уторка, а температура на Златару спустила се неколико степени испод нуле.

Шумар Гроздимир Грбовић каже да снега има неколико сантиметара и да је температура у 11 сати била око нуле.

„Голо брдо потпуно је бело и снег се спустио низ падине Златара неких стотинак метара од највише коте. Изненађени смо јутрошњим снегом, још увек је рано за њега“, рекао је Грбовић за „Новости“.

Иначе, како бележе хроничари снег на Златару није падао једино у јулу месецу. Пре 70 година, први снег пао је 19. августа што је најранија појава белог покривача у овом крају. Јутарњег мраза било је и у вишим деловима Пријепоља, где се температура спустила на свега један степен. И на Копаонику се „забелело“, судећи према фотографијама са Инстаграм налога „Копаоник уживо“.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!