Прочитај ми чланак

НОВАК: Срце ми је стало на три секунде; РОЏЕР: Брате, зато не играмо парове

0

Ово је први пут да смо, на дневном нивоу, Роџер и ја провели оволико времена заједно. Наш однос је ојачао. Било је веома забавно, сјајно искуство, каже Новак Ђоковић

Новак Ђоковић и Роџер Федерер су годинама велики ривали, чак су некада ишли и преко границе дозвољеног, али је Лејвер куп је учинио нешто неочекивано. На такмичењу у САД спојила су се можда и два најбоља тенисера свих времена и добро се забављају у Чикагу.

Наиме, Новак и Роџер наступају за „Тим Европе“, први пут у каријерама су играли заједно у дублу, али нису били успешни јер су изгубили од Џека Сока и Кевина Андерсона у три сета.

Освајачи укупно 34 грен слем титуле одушевили су 16.000 навијача у Јунајтед центру, а највећи смех и аплауз изазвао је потез Ђоковића када је нехотице погодио Федерера лоптицом у леђа. После тога једва су дочекали прву паузу између гемова мало да попричају. 

– Зато не играмо парове, брате- рекао је Федерер.

Новак се надовезао:

– Мислим да ми је срце стало на три секунде – рекао је масирајући се по прсима.

Српски ас је после меча рекао да је време проведено са Швајцарцем вредно искуство.

– Ово је први пут да смо, на дневном нивоу, Роџер и ја провели оволико времена заједно. Наш однос је ојачао. Било је веома забавно, сјајно искуство. Уживао сам. Желео сам да победимо, као и Роџер, али су ови момци погодили неколико сјајних удараца када је било важно“, додао је Новак.

Швајцарац се осврнуо на дуел у тандему са Нолетом и истакао да му је требало времена да се адаптира.

– Потпуно је све другачије када се играју дублови, као да говоримо другачијим језиком, користимо другу страну свог мозга. У мечевима као што је био овај сада може да прође и неколико гемова без икаквог ритма.

Други рекет света је прошле године на Лејвер купу играо у дублу са Рафаелом Надалом, а ове је терен делио са Новаком Ђоковићем. Истакао је да му је то и те како пријало.

– Рафа и Ноле су веома различити играчи, много је промена било, и противници су били другачији. Ипак, узбуђење је било исто, бити тим са неким Нолетовог калибра права је посластица. Много се научи из оваквих мечева – јасан је Федерер.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!