Прочитај ми чланак

KO У СРБИЈИ ШТИТИ МАРОВИЋА ОД ЗАКОНА Србија неће да изручи бившег Милогорца

0

Питајте Србију зашто Маровић још није изручен - одбрусио је министар правде Црне Горе Зоран Пажин.

Он је додао да су на потезу власти Србије и да од њих очекује званичан одговор када је реч о изручењу Маровића, који у Црној Гори треба да издржава казну затвора пошто је потписао Споразум о признању кривице.

„Тај званични одговор је за сада изостао. Ако тако и даље буде, предлажем да питате надлежне органе у Србији зашто је то тако“, рекао је Пажин новинарима.

Светозар Маровић је с тужилаштвом потписао два споразума о признању кривице који га обавезују на укупну казну затвора од 50 месеци, да држави плати одштету од 1,1 милион евра, уз додатну обавезу од 100.000 евра у хуманитарне сврхе.

Он се налази у Србији, где се, како су саопштили његови браниоци, лечи од депресије.

Пажин је рекао да Црна Гора интензивно сарађује с косовским властима око изручења Марија Милошевића и да очекује позитиван исход те сарадње.

Приштински лист Коха диторе објавио је да косовски истражитељи испитују да ли је Подгоричанин Марио Милошевић умешан у убиство политичког лидера Срба на Косову Оливера Ивановића.

Милошевић је, како се наводи, већ испитан у вези с тим и тврдио је да нема везе и сазнања о томе, али је признао да је познавао Ивановића.

Марио Милошевић је у јулу ухапшен на Косову.

За њим је подгорички Интерпол расписао потерницу због сумње да је заједно с Игором Машановићем и Вуканом Вујачићем убио Радомира Ђуричковића из Цетиња 10. октобра 2016. године у Цетињу.