Прочитај ми чланак

ДС: Продаја ПКБ велеиздаја Србије

0

Демократска странка (ДС) саопштила је данас да је продајом Пољопривредног комбината Београд (ПКБ) почињена велеиздаја земље за коју ће сви учесници ускоро бити процесуирани.

„Ускоро ће бити врло јасно ко се крије иза тајних уговора са Арапским Емиратима и сви учесници ће бити процесуирани за дела која нису само привредни криминал, већ велеиздаја Србије и отудјење стратешких ресурса градјана“, наводе у ДС-у.

Демократе сматрају да су градјани оштећени за преко милијарду евра, а да се дугорочни губитак продаје земље странцима, смањење сточног фонда и губитак радних места не може ни сагледати.

Додају да је ПКБ поклоњен за нешто мање од 105 милиона евра, а да су нарасли и вероватно намерно направљени дугови корпорације 120 милиона евра.

По тендеру је продато 16.785 хектара земљишта у општинама Палилула, Сурчин и Зрењанин, градјевински објекти који се користе у пословне сврхе, опрема и залихе резервних делова.

„Колико је тендер лош говори и чењеница да ће се грла накнадно плаћати, а у тендер није ушла вредна механизација: 330 трактора, 35 комбајна, 90 утоварних машина, 20 камиона и 1.370 прикључних машина, али су ушли резервни делови“, саопштио је ДС.

Према финансијском извештају из 2017. године укупна имовина ПКБ је 600 милиона евра, а процењује се да је само вредност земљишта око 340 милиона евра.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!