НАТО ЦЕНЗОРИ ЗАПОСЛЕНИ у ФЕЈСБУКУ: Ево зашто објаве Србин.инфо не стижу свима

20

Четверочлани тим НАТО пакта помаже Фејсбуку да препозна и избрише наводну “пропаганду”.

У последње време неким познатим особама забрањено да објављују на Фејсбуку, Твитеру, Јутјубу и другим интернетским платформама, као што су Алекс Џонс или Рон Паул, бивши амерички конгресмен којем је угашен налог на Твитеру.

Рон Паул је изјавио како су дивови друштвених медија Силицијске долине, попут Фејсбука и Твитера, цензурирали и забранили изношење супротних мишљења јер су ове технолошке фирме заправо продужена рука америчке владе.

Рон Паул је исмијавао “Твитер чистку” прошлог недеље и напад технолошких дивова на такозвани “говор мржње” који је у на крају довео до гашења његовог налога, али и извршног уредника “Института Рон Паул”, Даниела МекАдамса, те неколико других особа које су износиле “непоћудне” ставове. Свима су били суспендованиналози на друштвеним медијима. Дугогодишњи републикански конгресмен је рекао како мреже друштвених медија под контролом Гугла, Ејпла, Твитера и Фејсбука раде с америчком владом како би утишале гласове неслагања.

Њима и Алексу Џонсу налозио нису угашени зато што су прекршили било који закон, већ једноставно зато што се њихово мишљење не свиђа или штети интересима трансатлантске елите. У случају Фејсбука се чистка догодила зато што Атлантско веће блиско сарађује с фирмом.

Атлантско веће је “тинк танк” којег, међу осталима, финансирају западне владе, аутократске заливске монархије, НАТО, Пентагон, амерички војно-индустријски комплекс, Рокфелери, Џорџ Сорош и Фејјсбук .

Овај “тинк танк” је такође осигурао четверочлану екипу која Фејсбуку помаже да пронађе и избрише наводну пропаганду. Осим тога, четверочлану екипу Digital Forensic Research Lab (DFR Lab) Атлантског већа води Грахам Бруки, бивши саветник већа за националну безбедност администрације Барака Обаме.

Очигледно је тим већ помогао Фејсбуку да делује против више од двадесет “сумњивих страница могућих страних актера попут Русије”, преноси Ројтерс.

“Фејсбук користи овај тим како би побољшао истраге о страним уплитањима. Фирма је прошле недеље објавила да је угасила 32 сумњиве интернетске странице и налоге наводних левичара и мањинских активиста. Док су неки амерички званичници рекли како је то сигурно дело руских агената, Фејсбук је рекао како није сигуран у то”, преноси Ројтерс.

Ово је доиста шокантна и кључна фраза у извештају: “Фејсбук је рекао како није сигуран”, али су налози ипак једноставно уклоњени. Дакле, Рон Паул је у праву. То је врло лако учинити. Ако Атлантско веће то нареди, не треба никакав доказ, већ само мишљење које даје четверочлани тим ДФР Лаб овог тинк танка и више вас нема на друштвеним медијима које контролишу америчка влада и НАТО.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!