Прочитај ми чланак

АЛБАНСКА ОПОЗИЦИЈА: Хоћемо границе из 1956.године!

0

Љуфти Хазири из Демократске лиге Косова изјавио је у емисији “Клан Косова“ да је најбоље решење за тзв. Косово и Србију да се врате границе које су важиле 1956. Према решењу из 1956.године општине Прешево и Бујановац у целини и рурални део општине Медвеђа треба да припадну “Косову“, док би Лепосавић требало да припадне Србији, али без околних села које насељавају Албанци.

“Територијално решење са Србијом је оно што се чека и што ће се десити. Мој лични став је да треба да седнемо и решимо једном за свагда ову ствар. Прешево, Бујановац и Медвеђа не могу остати талац Лепосавића и неких села у оквиру Лепосавића.

Насупрот аспирацијама које има Србија на истоку и северу зато што Србија жели Гњилане и Митровицу али ово не може да има.“, објашњава Хазири. Он је истакао да не зна шта да каже на то што Рамуш Харадинај сматра “шалом“ 100 000 хиљада Албанаца који гласају у Србији, алудирајући на Харадинајеву изјаву да шаљивџије говоре о померању граница.

Такође, он је нагласио да Демократска лига Косова сарађује са амбасадором САД у Приштини и да је ова странка спремна за изборе, као и да би прво требало одржати изборе, па наставити дијалог.