Прочитај ми чланак

СРЂАН ДРАГОЈЕВИЋ ОСНИВА СТРАНКУ ЈУГОСЛОВЕНА?! А најавио је и једну велику ТУЖБУ!

0

Било нас је милион, можда нас је данас мање од 100.000 али, верујем, и даље поносни на земљу у којој смо рођени, која нас је научила базичним људским вредностима

Српски режисер Срђан Драгојевић, који је веома активан на Твитеру, где износи свакодневно своје ставове на разне теме, овог пута био је југоносталгичан и поделио са својим пратиоцима низ твитова, кроз које је изразио понос због одрастања у Југославији, која их је, како је рекао, научила базичним људским вредностима!

Драгојевић се осврнуо на све скорашње догађаје, и рекао како га управо они утврђују у уверењу да не греши што се и даље осећа само – Југословеном.

– Сви скорашњи догађаји ме утврђују у уверењу да не грешим у томе што се и даље осећам само – Југословеном. Било нас је милион, можда нас је данас мање од 100.000 али, верујем, и даље поносни на земљу у којој смо рођени, која нас је научила базичним људским вредностима.

А онда је српски режисер рекао како би било добро да неко оснује партију Југословена!

– То нису нужно комунисти, нису ни атеисти. Знам много људи који се осећају Југословенима, а презирали су једнопартијско једноумље и верници су. Али су поносни на етичке и културне вредности земље у којој су рођени – написао је Драгојевић.

А онда је рекао како би питао адвокате да ли је могуће Међународном суду упутити тужбу и тражити ратну одштету од свих некадашњих република.

– Колико људи је за ту тужбу, ако је могућа, довољно? Правници – питао је режисер своје пратиоце на Твитеру.