Прочитај ми чланак

СПИН МАЈСТОР: Ако остане замрзнут конфликт – нема ни Европе ни пара

0

Са чиме да показујемо мишиће? Са нула мигова, колико сте ми оставили у исправном стању, са два стара хеликоптера, са старим пушкама

Упитан да прокоментарише изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја да ће у случају поделе територије доћи до новог рата, Вучић је рекао да он не жели да говори о рату и да ће Србија бити сачувана од сукоба.

„Не волим када лидери других народа говоре о рату, ми рат не желимо и даћемо све од себе да наш народ и нашу земљу сачувамо од било каквих сукоба“, казао је Вучић.

Он је додао да је данас видео да „још неко нешто поручује“ о рату, али да је његова порука да ће бити сачуван мир.

„Када стално помињете ту реч рат и када то стално раде Орић и Харадинај, онда не можете да кажете да је то безвезе и да су то глупости. Стара изрека каже, кад код Чехова видите у првом чину окачену пушку, та пушка ће да опали у трећем чину“, навео је Вучић.

Рекао је да мисли да ће Србија имати подршку Макрона у проналажењу компромосног решења за Косово, да се нада и подршци немачке канцеларке Ангеле Меркел, и додао да „онда нека нада постоји“.

„Ако остане замрзнут конфликт на Косову, рачунајте да нема европске перспективе, рачунајте да долази смањење инвестиција“, навео је српски председник.

Он је критиковао оне који мисле да би Србија требало да „показује мишиће“.

„Са чиме да показујемо мишиће? Са нула мигова, колико сте ми оставили у исправном стању, са два стара хеликоптера, са старим пушкама? Са тим да показујем мишиће? А чију децу да шаљем? И данас када имамо много више оружја, не показујемо мишиће, јер немамо децу за бацање. А то оружје нам служи како одвраћајући фактор за све лудаке који би да помисле да могу Србију да поробе“, навео је Вучић.