Прочитај ми чланак

ЗАЕВ ОПТУЖИО РУСЕ да плаћају протесте против њега!

0

Ово је још смехотресније од "афере Скрипал"

Премијер Македоније Зоран Заев изјавио је данас да су припадници навијачке групе „Комити“ полицији рекли да су добијали паре од бизнисмена из Русије да учествују на протестима против договора са Грчком.

– Ти млади момци из ‘Комита’ су, када су напали полицајце били позвани на разговор, па су тада спомињали да су бизнисмени из Русије дали паре и да су зато они ту, да немају ништа против или слично – рекао је Заев новинарима, додајући да то говори на основу извештаја које добија.

Македонски премијер је истакао да још једном жели да потврди да је Македонија мала земља која жели да гради пријатељство са свима укључујући и Руску Федерацију, али да нема другу алтернативу осим чланства у ЕУ и НАТО.

Заев је претходно, како су пренели локални медији, за амерички сајт Базфид рекао да је његова влада добила више информација да су „грчки бизнисмени наклоњени руској идеји“ плаћали македонским грађанима од 13.000 до 21.000 долара да изазову насиље пре него се одржи кључни референдум о путу у НАТО и ЕУ.

Премијер Македоније није открио ко стоји иза тог потплаћивања, наводећи да је у току истрага, али је рекао да је полиција то дознала када је притворила неколико учесника насилних протеста против договора са Грчком, који је одржан прошлог месеца пред Собрањем Македоније.

Заев је рекао да је на самиту НАТО у Бриселу, на којем је Македонија добила позив за НАТО, приватно затражио подршку за предстојећи референдум од америчког председника Доналда Трампа.