Прочитај ми чланак

Инфантино: Хвала Путину, ово је најбољи Мундијал у историји

0

Светско првенство у Русији најбоље је организовано у историји, изјавио је председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино.

“Пре пар година сам говорио да ће ово бити најбољи Светски куп икада. Данас то могу рећи, са више уверења … То је најбољи Мундијал у историји. За то бих, пре свега, волео да се захвалим свима који су учествовали у организацији Светског првенства“, рекао је Инфантино на конференцији за медије у Москви.

MOSCOW, RUSSIA – DECEMBER 01: FIFA President, Gianni Infantino speaks to Vladimir Putin, President of Russia as they walk onto the stage during the Final Draw for the 2018 FIFA World Cup Russia at the State Kremlin Palace on December 1, 2017 in Moscow, Russia. (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)

Први човек ФИФА посебно се захвалио председнику Русије Владимиру Путину и руском народу.

„Велика захвалност Влади Русије, председнику Путину, организационом одбору, Фудбалском савезу Русије, руском народу и свим волонтертима који су били сигурни да ће ово Светско првенство бити најбоље“.

Он је објаснио и да је Мундијал променио целокупну слику о Русији као земљи.

„Светско првенство је променило перцепцију света према Русији. Мислим да су сви који су овде неко време открили земљу добродошлицу“, закључио је Инфантино.

Светско првенство у Русији завршава се у недељу када ће се у финалу у Москви састати Француска и Хрватска на московском стадиону Лужњики.