Прочитај ми чланак

ДСС: Вучићев компромис – да Србија добије један метар сопствене територије

0

Председник Републике Александар Вучић је изјавом да ако „један метар Косова добијемо, добитак је, јер сада немамо ништа“ потврдио да у Бриселу договара предају дела територије Србије. Србија први пут у својој историји има на челу некога ко припрема чин издаје државе.

Ако Србија нема ништа, како председник тврди, зашто то „ништа“ што од ње упорно траже Вашингтон, Берлин и бриселска администрација, ментори косовских сецесиониста? Да ли је „један метар“ сопствене, српске територије оно што што Србија треба да добије да би била задовољна и признала независност Косова ? Да ли је тај „један метар“ онај компромис који председник Републике стално помиње?

Србија има Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, има свој Устав и чињеницу да самопроглашено Косово није и не може да буде држава без сагласности Србије. Оно што нема јесте власт свесна својих обавеза и одговорности.

Само Вучић зна да ли је „неком нешто обећао“, као што тврде они које назива будалама и лудацима.

Само он зна да ли му, ко и зашто прети из иностранства.

Оно што му прети у Србији јесте Кривични законик којим је утврђено да ће се казнити затвором онај „ко на противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави“