Прочитај ми чланак

ХРВАТИ ОДУШЕВЉЕНИ ИГРОМ СРБИЈЕ: „Гол Коларова – ремек дело!”

0

Медији у Хрватској су испратили утакмицу репрезентације Србије против Костарике на Мундијалу, а која је окончана победом наше селекције. Преносимо што је о утакмици Србија:Костарика написао најпосећенији хрватски портал index.hr:

„Србија је чудесним голом Александра Коларова из 56. минуте побиједила Костарику 1:0 у сусрету првог кола скупине Е одиграном у Самари.

Након утакмице између Шпаније и Португала (3:3) ова је утакмица била без двојбе најквалитетнија представа до сада на СП-у. Не кажемо да је ово била нека рапсодија фудбала, али према ономе што су на отварању показали Французи, Аргентинци, Уругвајци или Перу те Данска, сусрет у Самари био је више него солидан.

Од почетка су оба тима кренули живо, брзо и амбициозно. Темпо је био заиста добар и прилике су се ређалее испред Наваса и Стојковића.

Костарика је у првих пола сата добро стајала, можемо чак и казати да су били нешто конкретнији, но концем првог полувремена Србија је преузела ствари у своје руке, наметнула је свој ритам и доминирала до краја сусрета.

Пред Навасом су се ређале шансе, а голман Реала био је најзаслужнији што Србија није забила два, три гола. Посебно је била дојмљива одбрана зицера Стефану Милинковићу-Савићу из 50. минуте. Најбољи играч утакмице, сјајни Митровић, фантастично је проиграо везњака Лазија, а овај је сам изашао пред Наваса. Могао га је питати у који ће му угао гађати, али је голман Реала доказао да је један од најбољих на свијету. Чудесна је то одбрана била.

Ипак, шест минута касније ни свемогући Навас није могао одбранити слободњак Коларову. Играч Роме показао је зашто је један од најбољих извођача слободњака на свијету. С неких 20-ак метара погодио је саме рашље Навасова гола. Страшан гол.

Србија до краја утакмице није стала нити је чувала резултат. Играчи Младена Крстајића заиграли су мало опрезније, стали су на лопту, али и даље су стварали шансе, док су играчи Костарике изгубили дах, физички су потпуно пали и дојма смо да су и сами били свјесни да до гола против овако добре Србије не могу доћи.

Србија је побједом отворила овај турнир и показала је јако озбиљан фудбал. Физички су изразито моћни, знају играти и имају тог страшног Митровића. Биће озбиљан ривал свакоме до краја турнира и ако се психички не распадну, а то им је увијек био проблем, могли би у Русији направити заиста добар резултат…”