Прочитај ми чланак

БИВШИ ПРЕМИЈЕР ​РУСИЈЕ СТИЖЕ У БГ! Долази у посету школи „Валентина Терешкова“!

0

Поводом завршетка школске године Прве међународне руске школе „Валентина Терешкова“ у Москви је одржан састанак оснивача школе Саше Боројевића и Бошка Козарског и бившег премијера Русије, Сергеја Степашина

На састанку је гдину Степашину додељена свечана плакета захвалности за неизмеран допринос реализацији пројекта „Прве руске школе ван Русије“.

– Иако је на неки начин цела руска администрација подржала пројекат отварања руске школе у Београду, ипак је наконкретнију подршку пружио Сергеј Степашин и можемо слободно рећи да га на неки начин сматрамо суоснивачем школе или најмање нашим искреним пријатељем. Оно што нас је с друге стране, непријатно изненадило је заинтересованост про-западних структура у Србији за нашу школу и намере да развој и раст школе ослабе некаквом лошом пропагандом. Како школа може да има лошу пропаганду? Па нисмо ми политички пројекат – изјавио је Бошко Козарски, оснивач и генерални менаџер школе.

У новој школској години уписаће се и друга генерација првака, која ће у клупе сести већ 1. септембра. Како нам је открио оснивач школе, Саша Боројевић, убрзо ће затим у исте те клупе на један дан сести и бивши премијер Русије.

– Како је и сам потврдио у нашем разговору, висока делегација на челу са Степашином посетиће нашу школу већ у септембру. Додатан замајац развоју руске школе у Србији јесте свакако оваква отворена подршка утицајних људи из највишег државног миљеа Русије, дају ћи нам посебно привилегован положај у руским образовним институцијама, што ће резултовати на више начина – од стипендирања наших ученика, до већих прилика за наставак образовања и каријерни пут – изјавио је оснивач школе Саша Боројевић.

Руску школу „Валентина Терешкова“ у Београду до сада су посетиле бројне значајне личности из Руске Федерације, попут редитеља Сергеја Струсовског, затим Александра Карељиа космонаута Роскосмоса, Вјечеслава Качука, заслужног уметник Русије, па и сенатор Савета Федерација, Анатолиј Лисицин.