Прочитај ми чланак

ХЕРОЈ АМЕРИКЕ: Наставник спречио масакр у школи у Индијани

0

Џејсон Симен, наставник у школи у Ноблсвилу у америчкој савезној држави Индијана, три пута је упуцан када је нападача у школи оборио на под и тако спасао ђаке.

Неименовани ученик је у петак ујутру је ушао у учионицу за време контролног задатка носећи у рукама два пиштоља, након што је претходно замолио да изађе са часа. У пуцњави су рањени један ученик и наставник Симен који је нападача оборио.

foto: blic

 

Локални медији контактирали су Сименовог брата Џеремија који живи у Аризони и који је за „Индијанаполис стар“ казао да је Џејсон након пуцњаве био у свесном стању и да је разговарао са супругом, казавши јој да је „ок“, преноси АП.

Према његовим речима, Симен је играо амерички фудбал док је студирао на Универзитету јужног Илиноиса и то на „дифензив енда“, односно обрамбеног играча чији је задатак да јури противничког квотербека.

Осим тога, он је истакао да је његов брат особа која никада не би побегла од гужве.

Ученик седмог разреда Итан Стоунбрејкер испричао је да је Симен вероватно спречио веће последице тако што се супротставио нападачу.

– Наставник је одмах потрчао ка њему, избио му пиштољ из руке и оборио га на под. Да није било њега, сигурно би међу нама било још рањених – казао је Стоунбрејкер, преноси „Б92“.

Власти верују да је нападач деловао сам, али нису пружили више информација.

На објављеном снимку из хеликоптера приказани су ученици како излазе из школе и улазе у аутобус. АП подсећа да се пре недељу дана се у Санта Феу у Тексасу догодио напад на школу у којем је убијено осам ученика и двоје наставника.

Осим тога, у последњих неколико година у САД виђено је више пуцњава у школама у којима је живот изгубило доста деце.