Прочитај ми чланак

ЈЕЗДИЋ: Озбиљне ствари морамо да урадимо – Србија је барјак испод ког ћемо стати!

0

„Најгора је земља која се не обрађује. Најлошија је земља која се не обрађује. А, верујте ми, ми овде толико имамо дивне земље. Ми имамо толико обрадиве земље у Шумадији, у западној Србији, јужној Србији… Када бих нека власт био, када бих нека финансијска моћ био, озбиљан бих пројекат направио оживљавања села. Озбиљан пројекат, рекао је у емисији Ивана Ивановића, наш прослављен глумац, Ненад Јездић.

– Не причам у празно. Тачно да се види који је просек година људи који хоће да остану на селу, шта им је потребно од државе, шта је њихова земља, да ли су спремни да тим својим иметком гарантују то што треба да добију од државе – и да крену! Али да, како буду часни пољопривредници, да буду часни и мужеви, да буду часни очеви, да буду часни домаћини.

– Село је остало без домаћина, или имаш једног домаћина. Кад немаш домаћина на селу, немаш пример, немаш узор, немаш на кога да се угледаш да ли из поноса или из зависти. Немаш ништа кад немаш домаћина, немаш породицу, село зараста у трње, у коров, и то је озбиљан проблем, поред наталитета.

– Ово јесте шоу-програм, опрости ми, али озбиљне ствари морамо да урадимо да бисмо опстали као народ и да бисмо имали барјак испод ког ћемо стати. Та земља је наш барјак. Србија је наш барјак! Свака та ораница, свака та утрина, свака та необрађена земља – то је барјак, у који треба да гледамо и који треба да се завиори у оном свом сјају!“