Прочитај ми чланак

СРЕЋА ПОГЛЕДАЛА ДИВЦА, Финикс и Кокошков бирају први на Драфту

0

Финикс Санси имаће првог пика на предстојећем НБА драфту, одлучено је лутријом претходне ноћи у НБА лиги.

Санси су имали највише шанси да дођу до првог пика (25%), пошто су на крају лигашког дела имали најгори скор међу 30 екипа у најјачој лиги на свету.

Други тим са највећим процентом за првог пика био је Мемфис (19,9), потом су следили Далас (13,8), Алтанта (13,7), Орландо (8,8), Чикаго (5,3), Сакраменто (5,3)…

Лутријом у Чикаго одређено је да ће као први 21. јуна бирати Финикс Санси на чијем је челу српски тренер Игор Кокошков. Уколико се челни људи клуба одлуче да изаберу Луку Дончића могуће је да ћемо поново видети сарадњу српског тренера и репрезентативца Словенија (баш као на ЕП).

Највише среће на лутрији имао је Сакраменто, који је имао тек шести најгори скор на крају сезоне, али ће у Бруклину 21. јуна бирати са другог места.

Трећи ће бирати Атланта Хокси, четврти Мемфис Гризлиси, а пети Далас Маверикси. Даље, на шестом месту се нашао Орландо Меџик, седми су Чикаго Булси, осми Кливленд Кавалирси, девети Њујорк Никси, односно десети Филаделфија 76ерси.

Шарлот Хорнетси бираће са 11. места, Лос Анђелес Клиперси са 12. и 13, док ће Денвер Нагетси имати шансу да узму четрнаестог играча на НБА драфту.