Прочитај ми чланак

НОВАК ДОБРО ПОЧЕО, али поклекао од Тима

0

Некада први рекет света Новак Ђоковић стао је у осмини финала Мастерса у Монте Карлу. Наш ас је после три сета - 6:7, 6:2, 6:3 поклекао против Доминика Тима, после два сата и 32 минута игре.

Добро је Новак почео, успео да добије први сет у тај-брејку, убедљиво 7:2. Губио је 5:2, али се вратио у сет иизборио тај-брејку у коме је бриљирао и подсетио на стару славу. Водио је Србин у другом сету 2:1, али је онда пао, Аустријанац је везао пет гемова и изједначио у сетовима.

У трећем сету није било брејка до средине сета, али онда Новак губи свој сервис у седмом гему. После тога 13. тенисер света није успео да се врати. Спасио је некада први рекет света прву меч лопту, али не и другу, па је седми тенисер планете славио.

И поред пораза, Новак се померио са мртве тачке после очајних игара на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију када је испао већ на почецима турнира. Очигледно сарадња са Маријаном Вајдом даје резултате. Ипак, Ђоковића чека мукотрпан пут до повратка на некадашњи ниво.

Био је ово седми дуел Ђоковића и Тима, а Аустријанац је смањио на 5:2. У четвртфиналу, Аустријанац ће играти против победника меча Рафаела Надала и Руса Карена Хачанова.

Турнир у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра.