Прочитај ми чланак

МИША ЈАНКЕТИЋ ПОДРЖАО МИЛА НА ИЗБОРИМА, а онда га је студент из Црне Горе разапео

0

Почео бих онако како ми кућно васпитање налаже, али овог пута заиста не могу, зато у наставку, Михаило-Мишо Јанкетићу,обратићу ти се са ТИ, почео је студент своје излагање

Познати глумац Михаило Миша Јанкетић подржао је кандидатуру Мила Ђукановића за још један мандат на месту председника Црне Горе.

Он се путем видео поруке обратио својим земљацима у Бијелом Пољу, а његов позив да се гласа за Мила Ђукановића наишао је на лавину негативних коментара.

Тим поводом огласио се студент Радован Ракочевић, који је на свом Фејсбуку написао:

„Почео бих онако како ми кућно васпитање налаже, али овог пута заиста не могу, зато у наставку, Михаило-Мишо Јанкетићу,обратићу ти се са ТИ!

Мишо, ја као млад Бјелопољац збиља сам те сматрао као човека професионалца, одличног глумца, уметника, али након поздравне поруке коју си послао пре неку ноћ на конвенцији Мила Ђукановића у Бијелом Пољу сва моја запажању су пала у воду, згрозио сам се кад сам чуо шта си рекао и поручио. Мишо, поздравио си све присутне, оне присутне који су на силу довучени да дају подршку аплаузом за 10-20 еура онима у првом реду који заслужују преко 10 000 година затвора.

А, сад Мишо, да не кажем нешто друго, рече ли ,,ГОРО МОЈА“ не веровах испрва па опет пустих снимак и рече богоми, јел’ то она гора коју си напустио, из које си побегао, и то је твоја гора, гора у којој си стекао име, је ли Мишо? Јел’ то она Гора у коју ти на памет не пада да се вратиш, него нас о њој учиш са сигурне дистанце путем видео поруке?!

Даље Мишо, знаш ли ти шта су ови који подржаваш направили Бјелопољцима, посебно младим, говориш о деци – о Господе, говориш о будућности на челу са овима, запитао сам се гледајући снимак како се не зацрвениш понекад, али за такве као ТИ је образ исти, па шта год изговорио.

Мишо, да ли си мислио о гаранту напуштања Црне Горе, а посебно Бијелог Поља, споменуо си Мишо у видео поруци да треба гласати 7 за бољу будућност деце, згрозио сам се, знајући да је 80% моје генерације напустило своје домове у потрази за парчетом хлеба захваљујући овим твојима који су под редним бројем 7, то је тај гарант.

Већ два дана након оне видео поруке градом кад се твоје име спомене људи се грозе, да не кажем шта све говоре, срамота ме понекад, а то су они људи који су остали у својој гори, који се муче да преживе, а не као ти који си отишао, па из далека просипаш демагогију шта треба да радимо и како треба да живимо и како треба да одлучујемо.

Добио си хонорар да одглумиш Бјелопољца који толико чезне за својим завичајем да га се сећа само кад су избори и када то сећање може добро да се наплати.

Мишо, завршићу ово писање са нашим највећим писцем Његошем ,,ЧАСТ И БРУКА ЖИВЕ ДОВИЈЕКА“.

Неће ти, Мишо, бити тешко да се пронађеш у овом стиху.“ – написао је млади Бјелопољац.