Прочитај ми чланак

ПОСЛАНИЦА СНС ВЕСНА МАРКОВИЋ: Србија има одличне односе са НАТО

0

У последњој изјави генерала Скапаротија нема увредљивих тонова.

Он је описао ситуацију у нашем региону на начин на који је он види, изјавила је Весна Марковић, посланица Српске напредне странке, за Данас, поводом реаговања Пентагона и Министарства одбране Србије о начину на који су медији у Србији известили о изјави генерала Кертиса Скапаротија пред Сенатом, на тему српско-руских односа.

„Генерал Скапароти је, пре нешто мање од годину дана, у Београду, најавио да КФОР остаје на Косову и Метохији док год је то потребно и изразио забринутост због најаве формирања војске Косова. Ова посета, али и посета председника Вучића седишту НАТО у Бриселу, посета генералног секретара НАТО Столтенберга Београду, бројне заједничке војне вежбе, потписивање ИПАП споразума говоре о веома доброј сарадњи. Наш највећи интерес за сарадњу са НАТО је, пре свега, заштита нашег становништва на Косову и Метохији. Сви ми који се бавимо политиком, посебно са позиције власти, морамо промишљено да дајемо изјаве и да притом размишљамо о последицама. Одговорност коју имамо према својој држави мора да буде на првом месту. Грађани су нас бирали да штитимо интересе своје државе и тиме треба да се руководимо“, каже Весна Марковић.

 

Пентагон је саопштио да су „дезинформације“ навеле српског министра одбране Александра Вулина да критикује високог америчког генерала Кертиса Скапаротија. Министарство одбране Србије је саопштило да је задовољно појашњењем Пентагона.