Прочитај ми чланак

УСТАНИ ЗА КОСОВО: Референдум за Србију, за одбрану јужне српске покрајине!

0

Народна иницијатива "Устани за Косово!" припрема 100.000 потписа за расписивање референдума против поделе или одрицања од КиМ!

П Р О Г Л А С

Браћо и сестре, српски народе, грађани Србије!

Западне силе захтевају да власт у Србији хитно потпише „правно обавезујући споразум” којим би се сепаратистичким „властима” у Приштини пружило de iure признање и омогућио улазак у Уједињене нације, а Србија трајно одрекла своје највеће светиње — Косова и Метохије.

Уместо да одбаце овај ултиматум, појединци покушавају да нас убеде да је Косово „одавно изгубљено”, да „никада више неће бити наше” и да зарад испуњавања услова ЕУ треба заувек да се одрекнемо: Грачанице и Газиместана, Пећке патријаршије и Високих Дечана, царског Призрена и јуначких Кошара, али и више стотина милијарди евра вредних природних и других богатстава, 17% територије Републике Србије, 250.000 прогнаних из јужне српске покрајине и преко 150.000 Срба који живе и опстају на Косову и Метохији.

Да бисмо се успешно супротставили цепању Републике Србије, потребно је да сви ми, који не пристајемо на предају Косова и Метохије, храбро, јасно и гласно станемо у одбрану Устава Србије, државотворног права српског народа и Светолазаревског завета.

Зато Вас позивамо да подржите народну иницијативу за расписивање референдума на коме ће грађани Србије изнети одлучан став:

Не пристајемо на поделу Косова и Метохије, као ни на „правно обавезујући споразум” између Србије и такозваног „Косова” којим се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућава улазак у Уједињене нације.

Масовно изјашњавање грађана за одбрану Косова и Метохије — наше Старе Србије — јесте једини, а уједно и најбољи начин да правним средствима спречимо велеиздају и очувамо сувереност и целовитост државе Србије, која је потврђена и Резолуцијом УН 1244, али и подршком Русије, Кине, пет чланица Европске уније и бројних других земаља које укупно чине две трећине човечанства.

За расписивање референдума потребно је 100.000 потписа грађана Србије. Потребни сте Ви! Уз Божију помоћ и Вашу подршку, 100.000 потписа ћемо предати Народној скупштини Србије до Видовдана, 28. јуна 2018. године.

Куцнуо је час да устанемо из обамрлости и чамотиње! Управо сада је прилика да покренемо себе и своје ближње за одбрану Косова и Метохије Уставом и законом зајемченим правним средствима. И зато, како је говорио Патријарх Павле — учинимо све што је у нашој моћи, а Бог ће помоћи, ако буде имао коме.

Устани за Косово!

Андреј Андрејевић
Антоније Ђурић
др Горан Ђорђевић
Данило Тврдишић
проф. др Дејан Мировић
Дејан Петар Златановић
Звонко Михајловић
Милан Стаматовић
Миодраг Зарковић
Михаило Меденица
Младен Обрадовић
Никола Шијан
Слободан Ерић
проф. др Срђа Трифковић
Станислав Гашпаровски
Теша Тешановић
Цвијетин Миливојевић