Прочитај ми чланак

ЛДП: Борићемо се за истину о позадини убиства Ђинђића

0

Београд -- Док стојимо на ногама борићемо се за пуну истину о политичкој позадини убиства Зорана Ђинђића, поручује ЛДП, поводом годишњице од убиства некадашњег премијера

„Дванаести март је за свакога од нас, за читаву земљу, дан у којем размишљамо о свему ономе што смо изгубили, али, исто тако, 12. март и жртва Зорана Ђинђића симболизују оно на шта имамо право и оно за шта се морамо борити док стојимо на ногама. Сваки 12. март био је дан притиснут проблемима са којима се и Ђинђић борио док је био жив. Тако је и данас. Србија је подељена земља, уморна од лутања и готово више нема снаге за онај корак од кога не сме да одустане“, поручују из ЛДП.

 

У саопштењу странке се наводи да ће сутра у 11 сати испред Симине 41 почети „Шетња за Зорана“.

Како наводе, Ђинђић је убијен због политике.

„Тој политици морамо дати себе у мери у којој је то учинио и он. И зато европска Србија, храбра Србија, Србија која сече Гордијеве чворове који је и данас даве, а не кукавичлук у политици у којој је најкомфорније када се ћути и када се друштво лаже“, наводи се у саопштењу.

Србија своју срећу и мир неће пронаћи уколико буде бежала од оних проблема којима је Ђинђић ишао у сусрет и док не стави тачку на 12. март.

Убице Зорана Ђинђића су у затвору, али ми смо притиснути питањем које још увек тражи одговор од нас и од њега не смемо бежати – шта је позадина тог злочина, које су снаге и који интереси отворили могућност да Зорана Ђинђића изгубимо у атентату тога дана, истиче се у саопштењу.

„Никада нећемо пристати на пресуду којом је стављена тачка на ту нашу борбу. Пресуда Ђинђићевим убицама обавезује нас да наставимо даље, без обзира на временску дистанцу, борећи се за пуну истину о његовој трагедији“, наводе у тој странци.

„Још једна ‘Шетња за Зорана’, као израз бескрајног поштовања и вечите обавезе према њему, али и израз наше спремности да се боримо за своје животе онако како би то радио он да је данас заједно са нама“, поручују из ЛДП.

Порука људима у Србији – будите онакви какви сте били у визији Зорана Ђинђића, он је у ову земљу веровао.

„Наставићемо да се боримо, а време које пролази само говори о величини те идеје коју ништа не може маргинализовати“, закључује се у саопштењу.