Прочитај ми чланак

УЕФА КАЗНИЛА ЗВЕЗДУ! Црвено-бели да закључају трибину, али и да плате 56.000 евра!

0

Због инцидената на мечу са Келном Црвена звезда кажњена је затварањем трибине, али условно у периоду од две године, као и новчано у висини од 56.000 евра

Европска фудбалска унија пре десетак дана је отворила поступак против црвено-белих због инцидената на утакмици са Келном која је одиграна у децембру на „Маракани“, али и меча са ЦСКА у оквиру шеснаестине финала Лиге Европе.

Звезда је највероватније кажњена због бакљаде, убацивање предмета на терен или стајање на степеништу и блокирање излаза, јер је делагат забележио та три инцидента. У петак је у Љутице Богдана 1а стигло обавештење о казни, мада није прецизирано шта је конкретан прекршај за који је српски клуб кажњен.

Једна трибина, није наведено још која, биће затворена, али условно у периоду од две године. Такође, црвено-бели ће на рачун УЕФА уплатити 56.000 евра.

Подсећања ради, Црвена звезда је због спорног транспарента истакнутог на стадиону БАТЕ Борисова у Белорусији, на утакмици петог кола групне фазе ЛЕ, пробитно била кажњена утакмицом без присуства публике на Стадиону „Рајко Митић“ као и новчано, 50.000 евра, али је касније жалбеним поступком ова санкција ублажена на условну казну у трајању од две године и 30.000 евра.

Санкција за меч Црвена звезда – ЦСКА, требало би очекивати 22. марта.