Прочитај ми чланак

НАЈЗАД ПРАВДА: Ослобођен Богески који је бранећи породицу убио провалника

0

Београд -- Виши суд у Београду ослободио је оптужби Сашка Богеског који је у мају 2013. године ножем усмртио провалника Владимира Манића у свом стану у Жаркову.

У одлуци суда се наводи да је Богески деловао у самоодбрани, због чега је ослобођен оптужбе да је извршио кривично дело убиство у прекорачењу нужне одбране.

Реч је о првостепеној пресуди и тужилаштво има право жалбе Апелационом суду.

Манић, за којег Тањуг наводи да је био од раније познат полицији, 2013. године упао је у стан породице Богески и на Сашка Богеског насрнуо шрафцигером. Богески се бранио кухињским ножем. Након кошкања, Манић је побегао из стана са убодним ранама, а након 400 метара је пао и преминуо, пренели су раније медији.

Богески је прошле године у своју одбрану рекао да се те вечери спремао да легне, када је његова супруга, док је успављивала њихову ћерку, чула шумове у другој просторији и уплашила се да некога има у стану.

Како је навео, помислио је да је у стану провалник и рекао супрузи да позове полицију. Узео је нож из кухиње и отишао у дневну собу где је видео једну особу која му је уперила батеријску у главу па јој није видео лице.

Осим тога, истакао је и да је замахнуо ножем, али да не зна да ли је ту особу исекао, као и да се не сећа да је провалник искочио кроз прозор.