Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПРЕДЛОЖИО, КОЛИНДА ПРИХВАТИЛА: Србија и Хрватска заједно организују СП?!

0

Прави бум на хрватским портаилма јесте вест да Србија и Хрватска заједно организују Светско првенство, а све је то исход састанка двоје председника Колинде Грабар Китаровић и Александра Вучића.

Србија и Хрватска су заинтересовани да у скорије време организују Светско првенство у неком спорту, јављају хравтски медији. Регионална лига у кошарци, ватерполу и рукомету је већ увелико заживела, у фудбал (још увек) није, али према писању хрватских медија појавила се нова идеја коју је током посете комшилуку изнео председник Србије Александар Вучић, а прихватила председница Колинда Грабар-Китаровић.

„Живело пријатељство Србије и Хрватске“ – узвикнуо је председник Србије у Лисинском, на крају недавне посете Хрватској. То пријатељство челници држава сада желе доказати и на спортском плану. Колинда је у Загребу организовала свечану вечеру у част српског колеге, а РТЛ је објавио шта је Вучић том приликом рекао пред домаћицом и осталим званицама.

– Договорили смо се да се такмичимо за заједничку организацију неког великог догађаја, на пример Светског првенства. То сигурно добијамо ако идемо заједно. Председница је за. Надам се да ће се и Андреј Пленковић сложити. Ана Брнабић ће мене одмах послушати – изјавио је наводно Вучић, а преноси поменути портал индеx.хр.

Вучићев план се не односи се на фудбал. Вероватно је реч о кошарци, рукомету или ватерполу. За сада се то чини као план и лепа жеља. Није потребно истицати које су све препреке при остварењу таквог пројекта. Али, организација таквог догађаја представљала би велики корак према коначној нормализацији односа двеју држава, закључује индеx.хр