Прочитај ми чланак

САСТАТАНАК СА НАЈМОЋНИЈИМ БРИТАНСКИМ ШПИЈУНОМ: Вучић са директором МИ6

0

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са директором Обавештајне службе Велике Британије (Сецрет Интеллигенце Севице – СИС/СИС, МИ6/МИ6) Алексом Јангером, који борави у званичној посети Србији. Истиномер

У саопштењу прес службе предсдника наводи се да је тема разговора била сарадња обавештајних служби две земље.

Посета директора британске службе представља блиску сарадњу и пријатељство између две државе, закључили су саговорници.

Састанак и са Гашићем

Директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић се такође састао се са директором Тајне обавештајне службе Велике Британије Алексом Јангером.

Директор Гашић се захвалио Јангеру на посети и истакао да је након више деценија у којима је однос између две стране имао променљив карактер, долазак директора СИС потврда добрих односа и поштовања које председник Србије Александар Вучић и Безбедносно-информативна агенција (БИА) уживају од стране најзначајнијих светских обавештајних служби, као поуздан и независан партнер у региону.

„Сарадња БИА и СИС остварује се у духу обостраног интереса, као потврда нужности и неопходности размене информација кроз партнерске односе у циљу ефикасног супротстављања савременим безбедносним изазовима и претњама, пре свега тероризму, пролиферацији и илегалним миграцијама“, закључио је Гашић.