Прочитај ми чланак

ЛСВ: Нова радна места и модерне школе уместо ракетних система

0

Лига социјалдемократа Војводине поново позива представнике државних органа Републике Србије да почну ваљаније да процењују шта је потребно држави да би живот грађана био квалитетнији.

Изјава начелника Генералштаба Војске Србије Љубише Диковића о потреби набавке ракетног система ПВО домета 400 километара само је још један пример „патриотског“ иступања представника власти. Месецима уназад јавност Србије преплављена је вестима о набавци ратних авиона, а очито је да је сада започела фаза ракетног снабдевања државе.

wikimedia.org/Sokolrus

Лига социјалдемократа Војводине не противи се ефикасном систему одбране Републике Србије, али у годинама кад је наш бруто друштвени производ један од најнижих у Европи и када су плате у половини земаља Европске уније на месечном нивоу у рангу годишњих примања запослених у Србији, сматрају да је потребно много пажљивије одређивати приоритетне задатке.

Рад на побољшању услова рада у образовном систему, побољшање инфраструктурне мреже, ефикасније привлачење инвестиција и отварање нових радних места, само су неки од проблема које би требало решити пре куповине авиона и ракета.

Демографски показатељи Србије су јако лоши, а трендови јасно указују да ће се одлив младих грађана земље ка западу наставити, па чак и појачати. У таквим условима власти Србије не смеју да се такмиче у наоружавању, него морају озбиљно да се баве проблемима земље, кажу у ЛСВ.