Прочитај ми чланак

БЕЛИ: Колега Вучићу, честитам на четири нове функције

0

Београд -- Лидер покрета "Сарму проб'о ниси" Љубиша Прелетачевић Бели честитао је председнику Вучићу на, како каже, његове четири нове функције.

„Колега, честитам на новим функцијама: прецедник општине Пећинци, прецедник општине Мионица, прецедник општине Неготин, прецедник општине Костолац. Поздравите и председника – од велике бриге за Устав тешко је стићи све“, навео је Бели.

У Пећинцима, Мионици, Неготину, Прешеву и Костолцу у недељу су одржани локални избори, а лидер СНС Александар Вучић прогласио је победу те странке у четири општине.

Напет дан у Општини Пећинци, где су забележени инциденти, а ЦРТА се повукла из безбедносних разлога.

Вучић ја навео да је на бирачком месту у Попинцима у Општини Пећинци дошло до малог инцидента. Додао је да је у Попинцима листа „Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић“ на једном бирачком месту добила 86 одсто, а на другом 91 одсто гласова.

Како је навео, није приметио ни у једном медију, иако су извештавали о инциденту, да је ико поставио питање шта раде високи функционери једне странке на 20 метара од бирачког места.

„Знате да је то по закону забрањено? Шта радите тамо у осам ујутру? Свима је јасно да сте дошли да испоровоцирате нешто. И то сте дошли у место где знате да СНС добија 90 одсто гласова не били дошло до лупања кутија. Нешто претите, машете“, каже Вучић.

Да подсетимо, инцидент се догодио на бирачком месту 22 у Основној школи „Слободан Бајић“ у месту Попинци када су, на тврдњу представника ДС да се обавља „јавно гласање“, непознати младићи почели да их нападају и да се с њима свађају.

Један из групе тих младића отео је телефон заменику председника ДС Игору Салаку и бацио у јарак. Салак је за Бету рекао да ће поднети кривичну пријаву због тог напада.