Прочитај ми чланак

СНЕГ ПРОБУДИО БЕОГРАЂАНЕ, пахуље данас и у целој Србији

0

У Србији ће данас бити облачно и хладно, повремено са снегом, уз стварање, а у планинским пределима уз повећање висине снежног покривача, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У већем делу Србије очекује се стварање снежног покривача висине од пет до десет центиметара, локално и више, а у планинским пределима и преко 20 центиметара.

Фото: Србин.инфо

На истоку и крајњем југоистоку Србије буће умерено до потпуно облачно и мало топлије, повремено са слабом кишом, која ће се рано ујутру понегде ледити при тлу. Крајем дана и у овим пределима киша ће прећи у слаб снег.

Најнижа температура од минус два до три, највиша дневна од минус један до један, на југоистоку и истоку земље до пет степени.

У Београду ће бити облачно и хладно, повремено са снегом уз формирање снежног покривача. Дуваће слаб и умерен северозападни ветар. Температура ће бити без већег колебања око нултог подеока.

Биометеоролошка прогноза

Задржава се период са неповољним утицајем биометеоролошке ситуације на хроничне болеснике, а нарочито на цереброваскуларне, срчане и особе са дисајним тегобама.

Могуће метеоропатске реакције су болови у костима, главобоља и поспаност.

Фото: Србин.инфо

Опрез за воланом, у већем делу Србије пада снег

Нове падавине условиле су повећање висине снежног покривача, зато треба возити спорије, избегавати нагла кочења и возити на довољном одстојању од возила испред, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

У већем делу Србије пада снег умереног интензитета, док се на подручју јужне Србије очекује киша. 

Возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима задржавања за путничка возила нису дужа од 20 минута, навео је АМСС.