Прочитај ми чланак

РУЖИЦА ЂИНЂИЋ – ЈАНКОВИЋУ: „Зовеш ме да ти помогнем, а окупио си све Легијине људе

0

Супруга убијеног премијера Ружица Ðинђић одбила је позив лидера Покета слободних грађана Саше Јанковића да се појави на митингу који су опозиционари одржали 6. октобра у Београду, а као разлог је навела то што је он око себе окупио људе Милорада Улемека Легије, наводи лист „Ало“

Лидер ПСГ-а је супругу покојног премијера Зоран Ђинђића замолио и да подржи опозициону листу и Драгана Ђиласа као кандидата за градоначелника на предстојећим изборима у Београду, пише београдски лист у свом сутрашњем издању, позивајући се на добро обавештене изворе блиске опозицији.

– Ружица му је љубазно поручила да се неће појавити на митингу, нити ће подржати опозициону листу- каже неименовани извор листа, наводећи да је она Јанковићу одбрусила: „Зовеш ме да те подржим, а окупио си све Легијине људе“.

Исти извор каже и да се Јанковић увелико понаша као шеф опозиције, а да је на идеју да позове супругу покојног премијера дошао јер је свестан колико Зоран Ђинђић значи демократским бирачима.

Јанковић је, објашњава он, на тај начин покушао да привуче првенствено симпатизере ДС-а, са којим није у добрим односима.

„Ало“ подсећа да је Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а и некадашњи блиски сарадник Зорана Ðињића, прозивао Сашу Јанковића због форсирања, како је казао, Легијиних ортака.

– Они (потписници Апела 100) праве митинге на којима говоре Легијини ортаци са Цециног рођендана, који се завршио тако што је Сергеј Трифуновић добио батине, па је неко позвао полицију – рекао је Јовановић.

Београдски лист напомиње да је глумац Сергеј Трифуновић пре неколико недеља величао убицу Зорана Ђинђића, што су његови пратиоци на Твитеру осудили