Под Вучићевом капом левичари, русофили, пензионери и мањине

47

Београд – Док се чека званични изборни гонг, траје удруживање у предизборне коалиције. Мале партије убрзано прилазе великим, а идеолошке разлике смештају се у други план.

АРГЕНТИНА: Инвазија буба библијских размјера

3

Аргентинско одмаралиште близу Буенос Ајреса под масовном је најездом буба, гдје су милиони инсеката изашли на плаже и претворили рајски пејзаж у сцену која подсјећа на почетак неке библијске пошасти.

ДАЧИЋ НЕДВОСМИСЛЕН: Србија – поуздан партнер НАТО

10

БЕОГРАД – Србија је војно неутрална и не тежи чланству у НАТО, али жели да буде поуздан и предвидив партнер НАТО и да искористи простор за даље јачање сарадње у оквиру расположивих механизама Партнерства за мир, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић у разговору са генералом Петером Павелом, председавајућим Војног комитета НАТО.

ОПОЗИЦИОНИ ДУЕЛ НА ПИНКУ: Ко је за сарадњу с` ЕУ и НАТО а ко за Русију? (ВИДЕО)

28

У тренуцима када су сви медији за опозицију затворени, за неке и потпуно забрањени, десио се интересантан ТВ дуел, и то ни мање ни више него на Митровићевом Пинку. Тема је била „Десница у Србији“ а најзанимљивија чињеница је та што је 60 минута била мало за све учеснике тог дуела. Добра страна овог догађаја је чињеница да водитељ није био ни приметан а „скоро“ и непристрасан.

КРИВ ЈЕ!

94

Политичка каријера Александра Вучића изгледа као романсирана верзија Кривичног законика, скоро сваки члан описује неки детаљ из његовог живота. Током две деценије својих политичких активности Вучић је мењао све – странке, идеологије, спонзоре, кумове, пријатеље… – остао је доследан само у кршењу Устава и других правних прописа. Бројним кривичним делима остваривао је политичку и личну корист, увек на штету грађана, тврди Предраг Поповић, колумниста Магазина Таблоид, бивши главни уредник Дневног Телеграфа, Национала и Правде и Вучићев дугогодишњи сарадник и пријатељ.

МИГРАНТИ У СРБИЈИ: Загреб не да напред, Скопље брани назад

4

У СРБИЈИ је „заглављено“ најмање 1.200-1.300 избеглица. Осим нешто више од 300, колико је ушло у последња 24 сата из Македоније и наставило ка Шиду, где је већ био један број људи, ту је још 700 њих враћених са хрватске границе. Они су већ три дана у прихватном центру у Прешеву. Ту је и стотинак људи који лутају Београдом.

НАЛИВАЈЧЕНКО И ТИМОШЕНКО: ЦИА доводи Јеврејку и свог агента на челу Украјине

7

Изгледа да је Вашингтон већ одредио свог изабраника за дужност председника Украјине. То је познати агент ЦИА Валентин Наливајченко. Да му помогне својим „ауторитетним рејтингом“ одређена је Јулија Тимошенко. Сценарио, радњу, па чак и реплике главних јунака написане су у Вашингтону, у коме је Тимошенко „боравила“ у пратњи председника Друштвене организације „Антикорупциони покрет“ Валентина Наливајченка.

Алармантно стање: Веома лош положај Срба у БиХ

1

Сарајево – Положај Срба у Федерацији БиХ није добар јер их надлежне кантоналне и федералне власти дискриминишу, а дошло је време да се институције Србије и Републике Српске још више укључе у заштиту Срба у региону, сагласили су се заменик председника Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта и делегат у Дому народа Парламента ФБиХ Славиша Михајловић.

Фотографије патријарха су власништво Цркве а не аутора

7

Фотографије патријарха Павла после његове смрти толико су често објављиване, у различитим публикацијама, на календарима, па чак и привесцима и медаљонима, да их већина готово сматра за јавно добро.

СРАМОТА: На председничким изборима у САД већина православаца ће подржати Хилари Клинтон

14

Истраживања показују да је религија често важан аспект америчке председничке трке. Бирачко тело често је става да је важно имати председника са јаким верским убеђењима. „Pew Research“ недавно је објавио занимљиве податке који показују политичке склоности неколико великих верских група у САД. Мормони имају тенденцију да буду уз Републиканце док се Јевреји, муслимани и будисти идентификују са демократама. Католици су подељени са 37 посто оних који су за републиканаце и 44 одсто оних који су за демократе.

САРКОЗИ: Смијенити Оланда и укинути санкције Русији

5

Бивши француски предсједник Никола Саркози критиковао је политику актуелног шефа државе Франсоа Оланда рекавши да никада није видио земљу у таквом стању стреса и позвао да се укину санкције Русији како би се помогло домаћим фармерима.

Русија лансира интерконтиненталне балистичке ракете

2

Ратна морнарица Русије спремна је да изведе лансирање интерконтиненталних балистичких ракета булава у оквиру провере борбене готовости нуклеарних снага.

БАЛКАН.ИНФО – ДРАГОСЛАВ БОКАН: Морамо чувати српску традицију и сећање на славне претке! (ВИДЕО)

0

Гост емисије „Интервју“ био је господин Драгослав Бокан, српски књижевник, режисер, колумниста и публициста. После завршене гимназије, дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду и завршио постдипломске филозофске студије. Основао је групу „Бели орлови” 1990. године и био њен командант. Постаје један је од првих држављана Републике Српске. Био је кандидат на председничким изборима у Србији 1992. године као вођа странке „Српски отаџбински савез”.

ПРВЕНАЦ: Ирачки Курди срушили турски хеликоптер!

0

Ирачки Курди срушили су турски борбени хеликоптер који је отворио ватру на њихове положаје, изјавили су за руску телевизију РТ курдски командири, а службена Анкара о инциденту се још није огласила.

БРАНИ АГРЕСОРЕ: Јелена Милић претила батинама критичарима НАТО!

25

Јелена Милић, директорка Центра за евроатлантске студије, грађанину Душану Марковићу који јој је на Фејсбуку поставио питања о НАТО јавно запретила ‘посетом моћних пријатеља’!?!

ПОСЛЕДЊА КЛАПА ФИЛМА „НА МЛЕЧНОМ ПУТУ“; КУСТУРИЦА: Овај филм је мој политички тестамент!

0

– Овај филм биће мој политички тестамент. Кад кажем политички тестамент, мислим на једно потпуно губљење илузије шта је био тај рат, потпуно губљење илузије и идеје о хуманитарном праву, као нечем што је наметнуто као идеја да се бомбардовањем прави мир што је најановији изум. И на једну кризу која је захватила западну цивилизацију и која се сада разрешава на Блиском истоку. Седам земаља су они опустошили, седам земаља оставили у рушевини. Тестамент у смислу моје теорије коју сам извукао из приче једног Руса да је западна демократија пропала заједно са пропашћу Совјетског Савеза. Јер, док је постојао Совјетски Савез, западне државе су унутар својих система морале да доказују да су демократске, а како је пао Совјетски Савез, како је пао берлински зид, пред њима није остало више ништа што су морали да испуњавају. То се видело најпре на бомбардовању Југославије и на флагрантном кршењу међународног права које је довело до овога у чему се свет данас налази!

Давидовић: Ове године се враћам у Србију, бићу поново политички активан

2

У интервјуу за портал Космопол, вође забрањеног Националног строја Горан Давидовић, рекао је када ће се вратити у Србији и хоће ли опет бити политички активан.

Руси чувају Крим, формирали ескадрилу од 8 нових ловаца

1

„Црноморска флота је добила ескадрилу од осам нових ловаца Су-30СМ, а током године добиће још неколико авиона тог типа“, саопштио је званични представник флоте Вјачеслав Трухачев, а преносе руски медији.

Бајден поздравио Вучића и „народ Србије“

29

ЗАМЕНИК помоћника америчког секретара за одбрану Мајкл Карпентер изразио је данас саучешће српском премијеру Александру Вучићу поводом трагичне погибије службеника Амбасаде Србије у Либији Слађане Станковић и Јовице Степића.

Крећу ли избеглице на Црну Гору?

1

Да ли је отворена нова Балканска рута за избеглице? Ова могућност се разматра од када су македонске власти затвориле гранични прелаз са Грчком, као одговор на одлуку Аустрије да затвори границу са Словенијом и тако спречи пролаз миграната ка Немачкој.