Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Шта ваше очи говоре о вама?

0

oko

 

Можда вам се чини сулудо, али научници тврде да су пронашли повезаност између боје и облика очију и карактерних особина.

„Очи су огледало душе.“ Верујете ли у ову познату изреку? Је ли могуће из очију сазнати нечију личност? Можемо ли проценити каква је ко особа према боји и облику очију?

Можда вам се чини сулудо, али научници тврде да су пронашли повезаност између боје и облика очију и карактерних особина. Можда цитат с почетка текста и није далеко од истине.

Без обзира да ли верујете у наведену научну тврдњу, забавно је погледати шта боја и облик ваших очију говоре о вашој личности. Погледајте и проверите да ли је реч само у миту или пак у свему има и мало истине.

Плаве очи

Научници тврде како су срећници с прекрасним плавим очима изразито сексуалне особе. Осим изражене сексуалности, реч је о врло пажљивим, љубазним и нежним особама које могу бити и доста сензибилне. Особе с тамнијим нијансама плавих очију имају изражену нежнију страну сексуалности, док су особе са светлоплавим очима прави фатални заводници.

Зелене очи

Особе тамнозелених очију су људи с дивном личношћу, већину свог времена воле да проводе у природи. Реч је о интелигентним и спонтаним људима који понекад могу бити помало тврдоглави.

Сиве очи

Иако их не сусрећемо често, људи сивих очију су врло интелигентне особе чврстог карактера. У себи крију страст коју могу видети само ретки људи, а поседују и врло бујну машту.

Црне очи

Врло мали број људи има баш црне очи, а много су чешће тамносмеђе или пак смеђе очи. Особе са смеђим очима су људи топлог карактера, док људи црних очију могу бити врло темпераментни, али и занимљиви.

Након што смо утврдили боје очију, на ред долази њихов облик. Научници тврде да се и према облику очију може одредити нечија личности, ево шта су показале студије.

Широко размакнуте, асиметричне очи

Ако желите оданог, толерантног и верног љубавника, потражите особе са широко размакнутим, асиметричним очима какве имају Илајџа Вуд и Ричард Бренсон. То су особе које могу поднети пуно тога, тврде научници.

Приближене очи

Особе с приближеним очима, какве има принц Чарлс, су врло дискретне особе на које се увек можете ослонити. Врло су дисциплиновани па такво понашање очекују и од других људи, а мрзе кашњење.

Дубоке очи

Дубоке очи какве имају Шерил Кол и Дејвид Бекам карактеристичне су за људе који су пуно тога проживели, а са собом носе много „емоционалне пртљаге“. Углавном је реч о особама озбиљног карактера у чијем животу има много стресних ситуација.

 

(Жена.хр)