Прочитај ми чланак

Једини добитник избора на Косову и Метохији је ЕУ

0

Municipal elections in Kosovo

 

Да је Александар Вулин пре 15 година упозорио Албанце да обавезно изађу на изборе, као што је то у недељу учинио Србима на северу покрајине, ЕУ би знала како ће с њим. Срби очигледно не знају, с обзиром да им је Вулин у међувремену заменио устав и државу.

Влада Србије озваничила је у недељу крај онога што су медији, нарочито они „независни“, деценијама развлачили по вестима као европске слободе и демократију. Бивши портпарол Југословенске левице и садашњи министар упозорио је у недељу Србе на северу Косова да обавезно изађу на изборе, јер ће, у супротном, добити власт какву не желе.

Само ова бахатост довољна је да доведе у питање легитимитет српског учешћа на изборима које је организовала Приштина. Да је вест о Вулиновом дисциплиновању севера Косова дошла из неке удаљене деспотије, окружене џунглом и мајмунима, пола Београда би збијало шале. Јер, склони смо вицевима и шегачењу, а на Балкану одавно више немамо с ким да се спрдамо.

Вест је у ствари трагична и долази нам из Србије, која то престаје да буде захваљујући себи. Године 2013, на југоистоку Европе, како евроентузијасти воле да кажу, уз толике европске стандарде и људска права, министар упозорава грађане и одређује какву власт желе, а какву не желе.

Хашим Тачи и Јатифете Јахјага нису се огласили, поводом овог Вулиновог мешања у изборе и унутрашње ствари „Косова“. Много више пажње, Тачи је обратио на Вулинов политички фетиш и егзибиционизам црном униформом уочи избора.

Да је портпарол Вулин пре 15 година упозорио Албанце да обавезно изађу на изборе, као што је то у недељу учинио министар Вулин Србима на северу покрајине, ЕУ би знала како ће с првим. Срби очигледно не знају, јер им је у међувремену Вулин заменио устав и државу.

Када Вулин озбиљно упозорава грађане да изађу на биралишта, он нема на уму државу Србију. Ови избори требало је да буду коначна потврда нелегалног државног одустајања од сопствене територије и грађана. Вулин је на уму имао Европску унију, једину добитницу избора на Косову и Метохији.

Отуда долази капацитет дрскости Александра Вулина, да строго упозорава и бахато одређује политичку вољу грађана. Воља грађана одавно не може да буде алтернатива ЕУ, јер смо у међувремену толико огрезли у људска права и слободе да ту ситницу више и не примећујемо.

(Глас Русије)