Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗАН ПОТЕЗ СЕЛЕКТОРА ХРВАТСКЕ: Червар ушао у терен и вукао најбољег …

0

„Коцкасти“ су дошли до победе од 25:23 у последњим секундама меча, а исход је могао да буде и другачији да судије нису свирале фаул у нападу, уместо да санкционишу тренера Хрватске Лина Червара

Не постоји реч са којом се може описати потез селектора Хрватске Лина Червара у последњем нападу против Белорусије.

Искусни стручњак је у самом финишу утакмице при резултату 24:23 за Хрватску, када је Белорусија имала напад за изједначење урадио нешто скандалозно.

Артур Карватски је трчао у напад поред аут линије где се налазио селектор Хрватске. Червар је у једном моменту закорачио у терен и ухватио рукометаша Белорусије.

Прочитајте још: Хрватска у драматичној завршници до победе против Белорусије

Судије не само да нису санкционисале потез Хрвата, већ су у наставку акције свирале фаул у нападу и тако омогућили домаћину да у последњим секундама преко Копљара овере победу 25:23.

После бламаже литанских судија на утакмици Словенија – Немачка, после које је и Веселин Вујовић направио тотални хаос, да би касније ЕХФ суспендовао арбитре због лошег суђења. Сигурно да је ово нова потенцијална афера која би могла да уздрма ЕХФ и организацију Европског првенства, које већ сада спада у једно од лошијих такмичења у последњој деценији.